Öğrenci Kariyeri Banner

Tesla, Türkiye'ye Geleceği Tarihi Açıkladı!

Tesla, Türkiye'ye Geleceği Tarihi Açıkladı!

Uzun süredir Türkiye'ye gelmesi beklenen Elektrikli otomobil devi Tesla, Türkiye'ye geliş tarihini açıkladı. Tesla'nın resmi Instagram hesabından yapılan paylaşımda Türkiye için araçların satış tarihi duyuruldu.

Eletrikli otomobil devi Tesla, geçtiğimiz aylarda Türkiye ofisini açmış ve bakım için işçi alımlarını başlatmıştı. Bu durum Tesla'nın yakın zamanda Türkiye'ye özel satışlara başlayacağını gösteriyordu. Ancak satışların tam olarak ne zaman başlayacağı gizemini koruyordu. Tesla'dan resmi paylaşımın gelemsiyle birlikte araçların ne zaman satışa çıkacağı da belli oldu.

Tesla, 4 Nisan'da Satışa Başlıyor!

Dünyanın en çok satan elektrikli otomobil modelleriyle öne çıkan Tesla, Türkiye'ye birden fazla model ile girmeye hazırlanıyor. Tesla'nın yaptığı paylaşımda yer alan "4/4" mesajı, 4 Nisan satış tarihi olarak algılansa da aynı zamanda firmanın şimdiye kadar ürettiği 4 aracın da satışa çıkacağını ifade ediyor olabilir.

Başlangıçta uygun fiyatlarıyla dikkat çeken Model 3 ve Model Y otomobilleriyle Türkiye piyasasına gireceği düşünülen firma, daha sonrasında üst segment olarak kabul edilen Model S ve Model X gibi araçlarını da satışa çıkarabilir.

Tesla'nın son aylarda yaptığı hızlı şarj istasyonları da alıcılara araçlarını şarj etme konusunda destek sağlamış olacak. Tesla araçlarını alameti farikalarından biri olarak görülen otonom sürüş desteğinin ise başlangıçta Türkiye için açılıp açılmayacağı henüz belirsizliğini koruyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.