Öğrenci Kariyeri Banner

Tesla, Türkiye Fiyatlarına 15 Günde İkinci Kez Zam Yaptı!

Tesla, Türkiye Fiyatlarına 15 Günde İkinci Kez Zam Yaptı!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki modellerine zam yapan Tesla'dan 15 gün içerisinde ikinci zam haberi geldi.

Tesla, Türkiye'deki tek otomobili Model Y'nin fiyatına zam yaptı. Bu zamla birlikte Tesla'nın fiyatı 15 gün içerisinde iki kez artmış oldu. Tesla Model Y'nin, çok yakında 2 milyon TL'ye ulaşması bekleniyor.

En Pahalı Araç 2 Milyonu Bulacak!

Nisan ayında Türkiye'ye resmen giriş yapan elektrikli otomobil devi Tesla, birkaç hafta önce ilk kez zamlı fiyat açıklaması yapmıştı. Fakat şirket, Türkiye'deki koşullara hızlıca alışmış gibi görünüyor. Çünkü Tesla, henüz Mayıs ayının sonuna gelmeden fiyatlara ikinci kez zam yaptı. Şirketin ülkemizdeki tek otomobili olan Model Y, nisan ayında 1.563.246 TL karşılığında satın alınabiliyordu.

Tesla Model Y'nin baz model fiyatı birkaç ay içerisinde yüzde 10,84 zamlanarak, 1.563.246 TL'den 1.732.795 TL'ye çıktı. En pahalı versiyonun ise yakın zamanda 2 milyon TL'ye ulaşması bekleniyor.

Şirket, Türkiye'deki internet sitesinde bulunan teslimat tarihlerini de güncelledi. Yapılan güncellemenin ardından Tesla Model Y teslimatlarının Ocak - Mart 2024 aralığında yapılacağı ifade ediliyor. Yani bugün sipariş verirseniz, aracı en erken 2024 yılında alabileceksiniz. Üstelik bu süreçte gerçekleşecek fiyat değişimleri de alacağınız araca yansıyacak.

Tesla Model S, ABD'de 88 bin 490 dolara satılıyor. Bunu doğrudan kur üzerinden çevirdiğimizde TL bazında fiyat 1.748.000 TL oluyor. Üzerine yüzde 92 gümrük vergisi, yüzde 60 ÖTV ve yüzde 18 KDV eklediğimizde 6.336.430 TL'lik bir fiyat ortaya çıkıyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.