Öğrenci Kariyeri Banner

Tesla, Türkiye'deki Fiyatlarına Zam Yaptı!

Tesla, Türkiye'deki Fiyatlarına Zam Yaptı!

Elektrikli otomobil devi Tesla, Türkiye'de Model Y fiyatlarına zam yaptı ve teslimat tarihlerini de erteledi.

Nisan ayında Türkiye pazarına giren Tesla, Model Y'nin ön siparişlerini almaya başlamıştı. Ancak şirket bugün Türkiye'deki ilk fiyat artışını gerçekleştirdi ve araçların teslimat tarihlerini de ileri bir tarihe erteledi.

Teslimatlar 6 Ay Sonra Yapılacak!

Tesla Türkiye'nin web sitesinde yer alan bilgiye göre, Model Y'nin fiyatı vergiler dahil 1 milyon 664 bin 349 TL olarak yükseltildi. Model Y Long Range'in satış fiyatı da güncellenerek, vergiler dahil 1 milyon 737 bin 255 TL'ye çıkarıldı.

En üst seviye Model Y Performance ise vergiler dahil 1 milyon 831 bin 808 TL oldu. Model Y Performance'ın 514 km menzili ve 250 km/s azami hız kapasitesi mevcut.

Tesla'daki değişiklikler sadece fiyat artışıyla sınırlı kalmadı, teslimat tarihleri de ertelendi. Daha önce ön siparişlerin alınmaya başlamasıyla birlikte tahmini teslimat Mayıs, Ekim ve Aralık ayları olarak görünüyordu. Ancak şirket, yeni teslimat tarihini Ocak 2024 ile Mart 2024 arasına erteledi.

Tesla Model Y siparişi veren biri, bugünden itibaren aracını en erken Ocak 2024'te teslim alabilecek. Ancak Tesla Türkiye, teslimat tarihi erkene çekebilir veya erteleyebilir. Aynı zamanda, kullanıcı aracın sipariş verilen tarihteki fiyatını değil, teslim alınan tarihteki fiyatını ödemek durumunda olacak. Yani Ocak 2024'e kadar fiyat yeniden artarsa aradaki farkın da ödenmesi zorunlu olacak.

 

Kaynak

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.