Öğrenci Kariyeri Banner

Tesla Türkiye'de Dünya Rekoru Kırmaya Hazırlanıyor!

Tesla Türkiye'de Dünya Rekoru Kırmaya Hazırlanıyor!

Elektrikli otomobil dünyasının en güçlü isimlerinden biri olan Tesla hakkında dikkat çeken bir haber ortaya çıktı. Tesla'nın şimdiye kadar Türkiye'de kaç tane Tesla Model Y teslimatı yaptığı açıklandı. 

Tesla Türkiye'de Dünya Rekoruna Gidiyor!

Tesla bugüne kadar Türkiye'de toplam 5 bin adet Tesla Model Y teslimatı yaptı. Gazeteci Emre Özpeynirci elektrikli otomobil devi Tesla hakkında ilginç bir haber yaptı. Özpeynirci'nin haberine göre Tesla'nın Türkiye'de yaptığı Model Y teslimatının sayısı ortaya çıktı. Habere göre şu ana kadar toplam 5 bin adet Model Y teslimatı yapıldı.

Ayrıca Tesla Türkiye'de özellikle Ocak ve Temmuz ayları arasında en çok satış yapan elektrikli otomobil olduğu ortaya çıktı. Bu haberin üzerine yapılan paylaşm dikkat çekti. Ayrıca haberin içeriğinde yer alan görüntü de oldukça dikkat çekici.

Bu görüntülerde İstanbul Park'ta bulunan 3 binin üzerinde Tesla aracın görüntüsü yer alıyor. Görseldeki bu araçların da teslim edilmesiyle Eylül sonuna kadar toplam 8 bin Tesla teslim edilmiş olacak. Ekim ayı hedefi ise 10 bin teslimat gerçekleştirmek.

Eğer 10 bin hedefine ulaşılırsa Tesla bir dünya rekoruna imza atacak. 

Son zamanlarda daha konforlu bir sürüş gerçekleştirmek isteyen sürücüler, elektrikli otomobillere yönelmeye başladı. Türkiye’de de elektrikli otomobil kullanımının arttığını söz konusu haberlerden de görmek mümkün!

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.