Öğrenci Kariyeri Banner

Tesla Model Y'nin Türkiye Fiyatı Belli Oldu!

Tesla Model Y'nin Türkiye Fiyatı Belli Oldu!

Elektrikli otomobil devi Tesla, 4/4 Coming Soon paylaşımının ardından Türkiye’ye resmi olarak giriş yaptı. Dün yapılan Türkiye tanıtım etkinliğinde merak edilen birçok konu da netliğe kavuştu.

SUV sınıfı bir elektrikli otomobil olan Tesla Model Y, giriş seviyesinde 204 beygir güç üretiyor. Bu araç, geniş iç hacme sahip olmasının yanı sıra aile otomobili olarak da kullanılabilecek şekilde tasarlanmış. Araç, sadece 6.9 saniyede 0’dan 100 km hıza çıkarak yüksek performans sunuyor ve toplamda 455 kilometre menzile sahip konumda. 

Bugün İtibarıyla Satışa Sunuldu!

Aynı zamanda Model Y, sürekli olarak Tesla tarafından güncellenen bir akıllı telefon gibi işliyor. Yani Tesla, Model Y’yi periyodik olarak güncelliyor ve araca yeni teknolojiler ilave ediyor. Bu güncellemeler küçük hata düzeltmeleri ve eğlenceli özellikler olabileceği gibi, otonom sürüş için önemli sürümler de barındırabiliyor.

Ancak en çok merak edilen konulardan biri de Tesla'nın nasıl şarj edilebileceği. Araç evde de şarj edilebilecek şekilde dizayn edilmiş. Ancak full şarj ile yalnızca şehir içinde seyehat edilebiliyor. Şehirlerarası bir yolculuk yapılacağı durumlarda Türkiye’de kurulan Supercharger istasyonlarında 15 dakikada 270 km menzillik dolum yapılabilecek.

Türkiye’de kurulan tüm Supercharger istasyonları Tesla ve Tesla olmayan elektrikli araçların kullanımına açık durumda. Ayrıca İstanbul, Edirne, Bolu ve Ankara’da bulunan 30 Supercharger istasyonu, bugünden itibaren tüm elektrikli otomobil kullanıcılarına açılacak. Bu istasyonlarda 1 kWh şarj ücreti Tesla sahipleri için 6.9 TL ila 7.7 TL arasında değişecek. Diğer elektrikli otomobil sahipleri ise 8.6 TL ödeme yapacak.

Tesla Model Y, bugün itibariyle satışa sunuldu. 3 farklı versiyonuyla Türkiye pazarına giren model, Tesla’nın internet sitesinden çevrim içi olarak satın alınabilecek. Ön sipariş bedeli olarak 10 bin TL ödenecek, kalanı ise teslim alınırken verilecek. Teslimatlar ise İstanbul Akasya ve Kanyon AVM’den yapılacak. Tesla’ya ait ilk servis ise Merter’de açılacak.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.