Öğrenci Kariyeri Banner

Tercih Dönemine Destek: YÖK Atlas

Tercih Dönemine Destek: YÖK Atlas

Geçmiş günlerde üniversite sınavlarının yapılmasıyla sıra araştırılan bölümler, sıralamalar, geçmiş yıllardaki sıralamalarda olan farklılıkların görülmesine gelecek. Bu konuda en çok aranılan ve kullanılan tercih robotu oldu. Üniversite sınav sonuçları sonrasında adaylar için geliştirilmiş güvenilir bir kaynaktır. Atlas üniversite adaylarının, üniversite ve meslek tercihi yaparken bilinçli tercihlerin yapılabilmesi amacıyla hazırlanmıştır. YÖK tarafından verilerin yer aldığı güvenilir kaynaktır.

Bu atlasla üniversite veya program seçerek tercihleriniz için en güvenilir bilgiye sahip olabilirsiniz. Ayrıca lisans ve önlisans programlarının kontenjan, yerleşen sayısı, taban ve tavan puanları, başarı sırası bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. Net sihirbazıylaysa lisans ve önlisans programlarında yerleşenlerin TYT-AYT testlerinde yaptıkları yerleşenlerin netleri burada yer almaktadır. Meslek atlasıylaysa istediğiniz bölümü aratarak kontenjan, tercih edilme ve yerleşme istatistikleri gibi bilgilere sahip olabilirsiniz. Her yıl üniversite adaylarının yerleşmesiyle gelecek yıla hazırlık olarak bilgiler güncellenmekte ve Türkiye geneli devlet, özel ve vakıf üniversitelerinin bilgilerine doğrudan buradan ulaşmak güvenilir. Gelecek günlerde belirli sürede tercih yapmak zorunda kalacağınızdan buradan istediğiniz programın başarı sıralamalarına bakabilirsiniz. Umarım beklentilerinizi karşılayacak sonuçlarla karşılaşırsınız. Ve bu süreçte ekibimizin Instagram sayfasını ve web sitesini takipte kalın.

Naçizane tavsiye olarak başarılı olmak, kendimize artılar katmak, gelişmek elbette çok önemli yıllarca emek verilip dirsek çürütüyoruz ama şunu unutmayın istemediğiniz sonuçlarla karşılaşırsanız da lütfen kendinizi karamsarlığa düşürmeyin ve pes etmeyin. Azim ve kararlılıkla ideallerinizin peşinde koşmaya elde etmek için çokça çabalamaya devam edin. Her şey gönlünüzce olsun.

Sevgiler...


Beyza   Kara

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Kara..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.