Öğrenci Kariyeri Banner

Telegram'ın Yeni Güncellemesi: Animasyonlar ve Yeni Çağrı Yüzü!

Telegram'ın Yeni Güncellemesi: Animasyonlar ve Yeni Çağrı Yüzü!

Telegram'ın 10.5.0 güncellemesi yayınlandı. Gelen güncellemeyle, uygulamaya bir dizi yeni özellik eklendi.

Telegram, sesli ve görüntülü aramalar için yeni bir görünüm sunan 10.5.0 sürümünüyle birlikte Android'de kullanılabilen yenilenmiş mesaj dilme animasyonu olan güncelleme yayınladı.  

Mesajlaşma, Telegram'ın ana özelliği olsa da, sesli ve görüntülü aramalar uçtan uca şifrelenmiş olduğu için sık kullanılan özellikleri arasında. 

Güncelleme Uygulamaya Neler Getiriyor?


En son güncelleme ile birlikte, Telegram sesli ve görüntülü aramalar için kullanıcı arayüzünü baştan aşağı yeniden tasarladı. Yenilenen arayüz, yeni animasyonlar ve genel olarak daha şık bir görünüm sunmaktadır. Özellikle, bu güncelleme sayesinde kullanıcı arayüzü daha az kaynak tüketiyor ve belirgin bir performans artışı sağlıyor. Telegram, yeni güncellemeyi şu şekilde özetliyor:

"Bu güncellemede çağrı arayüzünü tamamen yeniden tasarladık, yeni animasyonlar ve aramanın durumuna göre dinamik olarak değişen güzel arka planlar ekledik. Yeni arayüz eskisine göre daha az kaynak gerektiriyor, bu da pil ömründen tasarruf sağladığı ve eski cihazlarda uygulamanın artık daha iyi çalıştığı anlamına geliyor."

Duyuru yazısında ayrıca çağrı kalitesinin de iyileştirileceği ve 2024 yılında daha fazla iyileştirmenin geleceği söyleniliyor.

Bu güncelleme ile birlikte, Telegram'ın iOS uygulamasında ilk kez görülen yeni bir mesaj silme animasyonu şimdi Android platformuna da getiriliyor.

Son olarak, Telegram bu güncelleme kapsamında botları daha da geliştiriyor. Artık botlar, mesajlara tepki verebilme, alıntılanan mesajlarla çalışabilme, yanıtlar gönderebilme ve daha birçok işlevi gerçekleştirebiliyor.

 

Kaynak


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.