Öğrenci Kariyeri Banner

Teknoloji Çılgınlarına Avrupa'da Kariyer Fırsatı

Teknoloji Çılgınlarına Avrupa'da Kariyer Fırsatı
Avrupa’yı en ucuz yolla gezmek ister misin? Peki bu eşsiz şehirleri gezerken CV’ne eklenecek projelerde yer almaya ne dersin? Bu haber senin için!

EESTEC (Electrical Engineering StudenTs' European assoCiation) Fransa’da 1958 yılında kurulan temelli bir öğrenci topluluğudur. Başlarda yalnızca elektrik-elektronik mühendisleri için kurulmuş olan organizasyon şimdilerde teknolojiyle içli dışlı olan herkese kucak açıyor. Dünyada toplam 50 yerleşkesi bulunan topluluğun, 5 yerleşkesi ise Türkiye’de. Tüm Avrupa'da 5000 üzerinde resmi öğrenci üyesi mevcut.

DSC_0025

Diğer öğrenci topluluklarından farklı olarak EESTEC lokal komitelerden oluşuyor. Yani okul temsilciliklerinden ziyade şehir temsilcilikleri üzerinden ilerliyor. Türkiye’de İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir ve Bursa’da LC’leri (Local Committee) mevcut.

EESTEC’de etkinlikler birkaç ana başlığa ayrılıyor. Bunlar Workshop, International Motivational Weekend (IMV), Exchange ve Operational etkinlikler. Burada bir projeye dahil olabiliyor ya da çok ucuza Avrupa’yı gezebiliyorsun. Etkinlikler toplam 1 hafta sürüyor ve tüm yıl boyunca farklı haftalarda etkinlikler açılıyor. Okuduğun bölüme ya da ilgi alanına göre katılacağın etkinliği sen seçiyorsun. Kendini tanıtan ve neden o etkinliğe katılmak istediğini belirten bir niyet mektubuyla etkinlik başvurunu tamamlıyorsun. İşte oldu, gitmeye hazırsın. İstersen EESTEC etkinliklerini senin için biraz açalım:

2

Workshop; teknik ya da teknolojik temelli bir eğitim alabileceğin veya bir projeye dahil olabileceğin bir etkinlik. 1 hafta boyunca eğitim alıyor, gittiğin şehri geziyorsun. Bu etkinliğin en iyi yanı etkinlik boyunca kalacağın yer, yemek içmek ve şehir içi ulaşım masrafların tamamen ev sahibi komiteye ait. Sana sadece uçak biletini ve pasaportunu almak kalıyor.

IMV ve Exchange; daha çok eğlence ve tatil üzerine kurulu. Bu etkinliklerde şehrin kültürel ve tarihi yerlerini geziyor, akşam eğlencelerine katılıyor, farklı oyunlarla yeni bir çevre ediniyorsun. Gideceğin etkinliğe bağlı olarak minimum 30 maksimum 150 Euro ödeyerek bu etkinliklere katılım gösterebiliyorsun. Bu ücreti ödediğinde, yine Workshop’ta olduğu gibi yiyecek, barınma ve ulaşım ihtiyaçların karşılanıyor, cebinden ekstra bir masraf çıkmıyor. IMV ve Exchange farkı ise etkinlik sürelerinden geliyor. IMV, yani motivasyon hafta sonu etkinlikleri adı üzerinde Cuma-Cumartesi ve Pazar günlerini kapsayan etkinlikler oluyor. Exchange ise bir hafta sürüyor.

Operational; bu etkinlikler ise biraz daha kulüpçülük anlayışından geliyor. Burada EESTEC’i geliştirecek projelerde ya da eğitimlerde yer alıyorsun. Örneğin; uluslararası tasarım takımına dahil olmak için “tasarım eğitimi” ya da EESTEC eğitmeni olabilmek için “eğitmenler eğitimi” alıyorsun. Bu etkinlikler de Workshop gibi kişisel harcamaların hariç tüm masrafların ev sahibinden.
DSC_0060

“Ben bu EESTEC’i pek sevdim, daha da içine girmek isterim.” dersen EESTEC içi takımlar da sana sonuna kadar açık. İstersen aylık çıkan dergilerinde yazar olabilir, yazılım yarışması düzenleyebilir, web sitesini yeniden tasarlayabilirsin. Kısaca kariyerin ve ilgi alanın doğrultusunda bir yandan eğlenerek, bir yandan da kendini geliştiren adımlar atabilirsin. Bu takımların başka bir iyi yanı ise EESTEC’te iletişim tamamen İngilizce olduğu için yabancı dilini de geliştirebilmen.

EESTEC hangi ülkelerde/şehirlerde mevcut, yaklaşan etkinlikler ne, başka ne gibi takımlar var, insanlar EESTEC etkinliklerinde neler yapmışlar diye merak ediyorsan web sayfalarına buradan göz atabilirsin.

Özel İçerik: Firuze Yüksel

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.