Öğrenci Kariyeri Banner

Gönüllü Olabileceğiniz Sivil Toplum Kuruluşları -1-

Gönüllü Olabileceğiniz Sivil Toplum Kuruluşları -1-
Habitat Derneği

Habitat Derneği (Habitat) sürdürülebilir kalkınma alanında çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. Gençlerin sürdürülebilir kalkınmada etkin rol oynamasını hedefleyen Habitat, 1995 yılında Kopenhag Sosyal Kalkınma Zirvesi’nde ve Birleşmiş Milletler Habitat II Zirvesi için bir araya gelen aktivistler tarafından 1997’de kuruldu. Kuruluş vizyonu dünya gençliği ile Türkiye gençliği arasında iletişim köprüsü kurmak olan Habitat, bu vizyon doğrultusunda gençlerin kapasitelerini geliştirmek ve uluslararası ortaklıklar kurmak adına bir çok proje ve program geliştirdi.


Örgütlü ve gönüllülük bilinci ile hareket eden toplumların etkinliğine inanan Habitat, Kent Konseyi, Gençlik, Kadın, Engelli ve Çocuk Meclisleri ile Ulusal Gençlik Parlamentosu’nun kurulmasına öncülük etti. Bununla birlikte TOBB Genç ve Kadın Girişimciler Kurulları gibi birçok mekanizmanın oluşmasına destek verdi.

Habitat bütün çalışmalarında hükûmetler, yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla çok paydaşlı ortaklıklar kurar. Habitat, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) stratejik ortağıdır.

Gönüllü olmak için ;



Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV)

AÇEV kısaca, Anne Çocuk Eğitim Vakfı’dır. ‘’Daha güçlü ve sağlıklı bir toplum, daha iyi bir gelecek’’ ilkesi ile 1993 yılında kurulan AÇEV, kurulduğu yıldan bu yana erken yaştaki çocukları ve yakın çevrelerini eğitim yolu ile güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Çalışmalarına İstanbul ve Ankara’ da başlayan AÇEV, ayrıca UNESCO’ nun Türkiye’ deki ortağı ve küresel danışmanlarından da biridir.

Toplum yararına çalışan ve toplumda yaşayan her bireyin bilinçlenmesini sağlayan özellikle eğitim, sağlık, barınma, insani yardım konularında insanlara yardımcı olan vakıftır. AÇEV, anne ve çocuğa eğitim verme faaliyetlerini yürütse de günümüzde kimsesiz çocuklara, anne ve baba olamayanlara, babasız ve annesiz kalan çocuklara da destek vermektedir.

Gönüllü olmak için ;

AÇEV-Nedir

GreenPeace Türkiye

Greenpeace örgütü, 1971 yılında Kanada’da doğdu. Kanadalı küçük bir grubun nükleer deneme çalışmalarını protesto etmek için küçük bir balıkçı teknesi ile yola çıkmaları ile ortaya çıkan Greenpeace’in kurucuları Bob Hunter, David McTaggart, Dorothy Stowe ve Irving Stowe’dir. Greenpeace Akdeniz adıyla da anılan Greenpeace, çevreyi korumak ve barışı desteklemek için faaliyet gösteren bağımsız küresel bir örgüttür. 40’tan fazla ülkede şubesi bulunmakla beraber Türkiye’de de temsilciliği vardır.

Temel amacı, yeşili korumak ve nükleere karşı savaşmak olan Greenpeace ‘’Narin dünyamız korunmayı hakediyor. Dünyanın çözümlere ihtiyacı var. Değişime ihtiyacı var. Eyleme ihtiyacı var. Sana ihtiyacı var.’’ sloganı ile gönüllü olabilecek bireylerden destek beklemektedirler.

Gönüllü olmak için ;

greenpeace

Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV)

1994 yılında kurulan TOÇEV, okumak isteyen ancak ailesinin maddi yetersizliği nedeniyle okuyamayan veya çalışmak zorunda kalan çocuklara eğitim hayatları boyunca maddi ve manevi destek vermektedir.

‘’Okumak her çocuğun hakkıdır.’’ sloganı ile her çocuk birey olarak kabul edilmekte ve çocukların kültürlü, bilgili, uyumlu ve üretken olmaları için çalışılmaktadır.

Gönüllü olmak için ;

10885

AIESEC Türkiye

Fransızca açılımı” Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales’’ olan, Türkiye’ de ise ”Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği’’ açılımı ile bilinen AIESEC, II. Dünya Savaşı’ ndan sonra dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla Avrupalı öğrenciler tarafından 1948 yılında kurulan gençlerin kendi potansiyellerini keşfedebilecekleri ve geliştirebilecekleri uluslararası bir platformdur.

Özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği AISEC, öğrenciler veya yeni mezunlar için sosyal sorumluluk ve staj imkanları sunan, şirket ve sivil toplum kuruluşlarını farklı ülkelerdeki genç yetenekler ile buluşturan dünyanın en büyük öğrenci organizasyonudur.

Gönüllü olmak için ;

14455833_10207589604883065_633512002_o

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk)

1979 yılında kurulan Koruncuk Vakfı (TKMCV), ailesi olamayan, terk edilmiş, ihmal ya da istismara uğramış çocuk ve gençleri, şefkat ve sevgi anlayışının hakim olduğu sağlıklı bir ortamda, oyun, sosyal aktivite, çağdaş eğitim gibi yaşamsal olanaklar ile topluma faydalı bireyler haline getirmektedir.

Kurulan “Çocukköyleri” ile ihmal görmüş ve kişisel varlığı tehdit altında olan korunmaya muhtaç çocukları okul öncesi yaştan başlayarak; sağlıklı gelişmelerini sağlayarak, eğitim imkanı sunarak, kişisel yeteneklerinin geliştirerek, geleceğe hazırlayarak topluma kazandırılmaktadır.

Gönüllü olmak için ;

8071 Koruncuk (2)

Özel İçerik: Nihan İnal

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.