Öğrenci Kariyeri Banner

Tek Mekân 8 Film

Tek Mekân 8 Film

Tek mekan filmler kategorisi olarak adlandırılan bir film sektörü, dünyada hızla yayılan bir sektör olma yolunda gitmektedir. Tek bir yerde geçen filmler, oldukça iyi gelirler ve çeşitli ödüller kazanabilemekte. Bu türden 8 film ile siz değerli okuyucularımıza iyi seyirler dileriz.

Cebimdeki Yabancı

Yönetmenliğini Serra YILMAZ’ın yaptığı Cebimdeki Yabancı, 2 Şubat 2018 tarihinde gösterime girdi. Senaryosu Murat DİŞLİ tarafından hazırlanan bu film, beyaz perdeye komedi ve gerilim filmi olarak aktarıldı.

Serkan ALTUNORAK, Şebnem BOZOKLU, Belçim BİLGİN ve Çağlar ÇORUMLU gibi ünlü oyuncuların yer aldığı Cebimdeki Yabancı, 96 dakika sürüyor. 20 Haziran 2018 tarihinde tekrar vizyona giren bu filmin IMDb puanı 6.9/10.

Filmin ana konusu bir akşam yemeği etrafında şekilleniyor. 7 arkadaş yemek yerken bir oyun oynamaya karar veriyor. Bu oyunun en önemli kuralı, masada bulunan kişilerin kendisine ait olan telefonunu masanın üstüne koyması.

Bu kararın alınmasının ardından evdeki huzur yavaş yavaş azalır. Zira bu oyunun kuralına göre masaya koyulan telefonlara gelen mesajlar ve sesli bildirimler tek tek yüksek sesle okunmak zorundadır.

Tek bir yerde geçen filmler

Böylece herkesin sırları ortaya dökülmeye başlar. Bu sebepten ötürü yakın arkadaşlar artık birbirine yabancılaşır ve film bu konu etrafında dönmeye devam eder. Bu filmin tanıtım videosunu aşağıda bulabilirsiniz. Kendisinin IMDb sayfasına “buradan” ulaşabilirsiniz. İyi seyirler.

 

Canavarlar Sofrası / The Monsters’ Dinner

25 Mayıs 2012 tarihinde Türk izleyicilerinin beğenisine sunulan Canavarlar Sofrası, Ramin MATİN’in yönetmenliğinde çekildi. Antalya Altın Portakal Film Festivali İzleyici Ödülü’nü kazanan bu film, Kamdine KHOSROWKHAVAR tarafından kaleme alındı.

İbrahim SELİM, Gizem ERDEM, Tuğrul TÜLEK ve Pınar TÖRE gibi isimler bu film adına emek veren oyuncular arasında yer alıyor. IMDb puanı 5.9/10 olan Canavarlar Sofrası, görece düşük olan puanına rağmen birçok izleyici tarafından sürükleyici bir film olarak anılıyor.

Tek mekanda geçen film

Bu filmde de akşam yemeği etrafında şekillenen bir senaryoya rastlıyoruz ve 85 dakika boyunca evli olan J ve M çiftinin maceralarına konuk oluyoruz. J ve M çiftinin K ve D çiftini ağırladığına tanıklık ediyoruz.

Bu dört kişinin yaşadığı dünya, gerçek hayatta var olan gelenekler ile uyuşmuyor. Zira bu filmde bir kişinin öldürülmesi, argo dolu cümlelerin kullanılması, nefret suçlarının işlenmesi ve sanatın kötülenmesi gayet normal karşılanıyor.

Haz ve tüketim odaklı bir iletişimin yansıtıldığı Canavarlar Sofrası isimli filmde J isimli kişinin herkesten sakladığı bir sır mevcut. Bu sırrı öğrenmek ve gerilim dolu sahnelere tanıklık etmek size kalmış.

Aşağıdaki tanıtım videosu bu film hakkında daha fazla fikir edinmenizi sağlayabilir. Kendisinin IMDb sayfasına “buradan” ulaşabilirsiniz ve kendisi hakkında yayımlanmış olan bilgileri inceleyebilirsiniz. İyi seyirler.

12 Öfkeli Adam / 12 Angry Man

13 Nisan 1957 tarihinde sinema salonlarına konuk olan 12 Öfkeli Adamdram filmlerini seven birçok kişinin başucu eseri olarak biiniyor. Bu filmin yönetmenlik koltuğunda Sidney LUMET oturuyor.

63 yıllık olan film, 340 bin dolar bütçe ile hazırlandı. Kült bir film olarak anılan bu yapımda Henry FONDA, Lee J. COBB, E. G. MARSHALL, Martin BALSAM ve John FIEDLER gibi usta oyuncular yer alıyor. 12 Öfkeli Adam’ın senaryosunu Reginald ROSE hazırladı.

12 Angry Man

1 saat 36 dakika süren 12 Öfkeli Adam’ın IMDb puanı ise 8.9/10. Bu filmde 12 jüriden oluşan bir duruşmaya şahit olacaksınız. 1 jüri hariç diğer 11 jürinin yargılanan şüpheliyi suçlu bulması, bu filmin ana konusu olarak karşımıza çıkıyor.

11 jürinin gözünde suçlu olan bir kişi, 1 jürinin gözünde, aslında, suçsuzdur. Bu kişinin masum olduğuna inanan bu jüri, diğer jürileri ikna etmeye çalışmaktadır. Ayrıca bu filmde sadece bir kez iki jürinin adı duyulmaktadır. Bunun dışında hiçbir isim duyamayacaksınız.

12 Öfkeli Adam

ABD Ulusal Film Arşivi tarafından arşivlenen bu film, o dönemde yürürlükte olan ABD yasalarının nasıl işlediğini de anlatıyor. Zira o dönemde bazı konularda bir kişinin suçlu olup olmadığına jürilerin oy birliği ile karar veriliyordu.

Ayrıca 1997 yılında televizyon ekranlarına da taşınan 12 Öfkeli Adam’ın tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz ve kendisi hakkında daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz. Kendisinin IMDb sayfasına “buradan” ulaşabilirsiniz. Dilerseniz bir sonraki filmimize geçelim.

 

Dünyalı / The Man from Earth

Tek mekanda geçen filmler kategorisinin en iyi filmleri arasında yer alan Dünyalı, 10 Haziran 2007 tarihinde bir dram filmi olarak gösterime girdi. Yönetmenliğini ve yapımcılığını Richard SCHENKMAN’ın üstlendiği bu film, Jerome BIXBY tarafından kaleme alındı.

Aynı zamanda bir bilim kurgu filmi olan Dünyalı, IMDb kullanıcılarının oyları sonucunda 7.9/10 puana erişti. Üniversitede bir profesör olarak çalışan John OLDMAN, bir anda istifa etmeye kalkınca arkadaşları tarafından sorguya çekilir. Dünyalı; David Lee SMITH, William KATT ve Richard RIEHLE gibi oyunculara ev sahipliği yaptı.

The Man from Earth

Kendisine ısrarla sorulan sorular yüzünden bunalan Oldman, ısrarlara dayanamaz ve neden istifa ettiğini büyülü cümleler ile anlatmaya başlar. Bu anlatım tarzı ile meslektaşlarını etkilemeyi başaran Oldman, aslında 14000 yaşında olduğunu söyler.

Oldman; Christoph Colomb tarafından düzenlenen keşif gezisine katıldığını, ünlü ressam Van Gogh ile arkadaşlık yaptığını ve hiç yaşlanmadığını söyler. Peki bu profesör çevresindeki arkadaşlarını kendisine inandırmayı başardı mı? Kendisinin sonu ne oldu?

Dünyalı

Bu soruların cevaplarını bulmadan önce bu film için yayımlanan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz. Bugün bile popülerliğini koruyan bu film sizi hem güldürebilir hem de derin düşüncelere sürükleyebilir. Kendisinin IMDb sayfasına “buradan” ulaşabilirsiniz. İyi seyirler.

Marslı / The Martian

Dünya’dan Mars’a geçtiğimiz bu film, bilim kurgu temasının işlendiği filmler arasında yer alıyor. IMDb puanı 8/10 olan Marslı, Ridley SCOTT tarafından yönetildi. Kendisinin senaryosu Drew GODDARD tarafından yazıldı.

141 dakika süren bu film, 11 Eylül 2015 tarihinde gösterime girdi ve 108 milyon dolar bütçe ile hazırlandı. Alınan bilgilere göre bu filmin hasılatı 630.2 milyon olarak kayıtlara geçti.

Marslı

Matt DAMON, Jessica CHASTAIN, Kristen WIIG ve diğer usta oyuncuların hayata geçirdiği bu proje, 73. Altın Küre Ödülleri etkinliğinde “Müzikal veya Komedi Dalında En İyi Film” ve “Müzikal veya Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerini kazandı.

Bu film 2035 yılında geçiyor ve Mars için düzenlenen bir seferi ele alıyor. Bu seferin 35 gün süreceği tahmin ediliyor ancak 18. günde bir aksilik yaşanıyor. Bu aksilik, görevin iptal edilmesine neden oluyor ancak tahliye sırasında Mark Watney’in karnına bir anten parçası çarpıyor ve bu anten parçası Watney’i uzağa fırlatıyor.

The Martian

NASA çalışanları, Watney’in öldüğünü düşünüp onun için bir cenaze töreni düzenliyor ama Watney aslında ölmüyor. Mars’ta günlük tutarak ve tarım işleri ile uğraşarak hayatta kalmaya çalışan Watney arkadaşlarına kavuşabildi mi? Yaşamayı başarabildi mi yoksa hayatını mı kaybetti?

Bu soruların cevaplarını öğrenmek için filmi izlemelisiniz. Birçok kişinin övdüğü bu filmin tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. Kendisinin IMDb sayfasına “buradan” ulaşabilirsiniz. İyi seyirler.

 

Toprak Altında / Buried

24 Eylül 2010 tarihinde gösterime giren Toprak Altında, Rodrigo CORTÊS tarafından yönetildi ve Chris SPARLING tarafından kaleme alındı. 95 dakika süren bu film, 2 milyon dolar bütçe ile hazırlandı ve 21.3 milyon dolar gelir elde etti.

Psikolojik gerilim filmi olarak tanıtılan bu filmin başrol oyuncusu Ryan REYNOLDS oldu. Barcelona’da çekilen Toprak Altında’nın çekimleri 16 gün sürdü. Bir tabut içerisinde kayıt edilen bu filmin başrol oyuncusu, gerçekten de klostrofobi isimli anksiyete bozukluğu ile boğuşuyordu.

Toprak Altında

Klostrofobi, kısaca, kapalı alanda kalma korkusu olarak da adlandırılıyor. Bu korkusuna rağmen başrol olmayı kabul eden REYNOLDS, filmin çekimleri bittikten sonra bir daha asla böyle bir projede yer almayacağını belirtti.

Toprak Altında’nın set ekibinde REYNOLDS’un klostrofobi krizi geçirme riskine karşın bir adet sağlık görevlisi bulundu. Filmin konusu, Paul CONROY isimli bir ABD’li sürücünün Irak’ta yaşadığı maceraları ele alıyor.

Buried

Bu film için hazırlanan senaryoya göre bu sürücü bir saldırıya uğrar ve bir tabutta uyanır. Tabutun içerisinde bir cep telefonu bulunmaktadır. Bahtsız sürücü bir an önce bu tabuttan kurtularak Irak’tan ABD’ye gitmek ister. Peki kendisi bu tabuttan nasıl kurtulacak?

Toprak Altında için hazırlanan IMDb sayfasına “buradan” ulaşabilirsiniz. IMDb puanı 7/10 olan bu filmin fragmanı aşağıda yer alıyor. İyi seyirler. Dilerseniz Dogville isimli filmi inceleyelim ve kaldığımız yerden devam ederek listemizi tamamlamak adına ilerleyelim.

Dogville

Beyaz perdeye deneysel dram filmi olarak aktarılan Dogville, 17 yıllık bir geçmişe sahip. 19 Mayıs 2003 tarihinde piyasaya sürülen bu filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Lars von Trier üstlendi.

Dogville’a Nicole KIDMAN, Paul BETTANY, Lauren BACALL, Udo KIER ve James CAAN gibi isimler hayat verdi. 2003 Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülü için yarışan bu film, BBC tarafından 2016 yılında hazırlanan ve “21. Yüzyılın 100 Harika Filmi” başlığı ile yayımlanan listede 76. sırada yer aldı.

Dogville

178 dakika süren bu film, 8 ülkede gösterime girdi ve 10 milyon dolar bütçe ile hazırlandı. Kendisinin elde ettiği gelir ise 16.7 milyon dolar oldu. 1929 yılında Büyük Buhran olarak adlandırılan ekonomik krizin olumsuz etkileri bu filmde ele alındı.

Bu filmde Grace Margaret Mulligan isimli bir kişi mafyadan kaçar ve Dogville adlı küçük bir kasabada saklanır. Bu kasabanın yerlilerinden biri olan Tom, Grace’e yardım etmek için kasabalılar ile konuşur ve harekete geçer.

Dogville

Kasaba halkı Grace’e yardım etmek istese de onun zenginliğini bir tehdit olarak görür ve yardım etmek fikrinden vazgeçer. Böylece Grace için karanlık günler başlar. Mafyadan kurtulmak isteyen Grace, kasabalıların hışımlı davranışları ile başa çıkabilecek mi?

IMDb puanı 8.0/10 olan bu filmin tanıtım videosu aşağıda yer alıyor. Neredeyse hiçbir dekorun kullanılmadığı bu stüdyo filminde aslında hiçbir köpek bulunmuyor. Türkçesi köpekler kasabası olan bu filmde hiçbir köpeğin bulunmaması ilginç bir durum.

Dogville

Kendisinin IMDb sayfasına “buradan” ulaşabilirsiniz. Son olarak bu film için bir Türkçe altyazı da bulunuyor. İyi seyirler. İsterseniz lafı daha fazla uzatmadan son filme geçelim ve yazımızı bitirelim.

 

Günbatımı Sınırı / The Sunset Limited

İki zıt karakterin fikirlerini savaştıran Günbatımı Sınırı, dindar bir Hristiyan kişi ile ateist olan bir profesörün entelektüel kapışmasını ele alır. Bu filmde bir yaratıcının var olup olmadığı meselesi, hayatı yaşamanın anlamı, insanın aslında kötü olduğu fikri ve yaşamın geçiciliği ele alınır.

IMDb puanı 7.4/10 olan Günbatımı Sınırı, Tommy Lee Jones’un yönetmenliği altında çekildi. Filmin senaryosunu Cormac McCarthy yazdı. Ayrıca bu filmin yönetmeni aynı zamanda filmdeki ateist profesörü canlandırıyor.

The Sunset Limited

Bu filmin en ilginç özelliklerden biri ise filmdeki karakterlerin iki ayrı renk ile temsil edilmesi: Siyah ve beyaz. Siyah rengini (dindar Hristiyan) Samuel L. Jackson temsil ediyor. Beyaz rengi ise ateist profesöre atfedilmiş.

Ayrıca bu filmde ateist profesörün intihar ile olan imtihanı da ele alınıyor. Siyah, Beyaz’ı bu fikirden vazgeçirmek adına elinden geleni yapıyor. Bu iki zıt renk aynı zamanda iki zıt fikri simgeliyor.

Günbatımı Sınırı

Peki kim kimi ikna edebilecek? Kimin fikirleri daha mantıklı ve daha doğru? Bu soruların cevapları izleyiciye bırakılmış. Son olarak kendisinin IMDb sayfasına “buradan” ulaşabilirsiniz. Aşağıda Günbatımı Sınırı için hazırlanan bir tanıtım videosu da yer alıyor.Listemizi 12 Şubat 2011 tarihinde piyasaya sürülen bu film ile birlikte tamamladık.

Sizler için derlediğimiz bu içeriği nasıl buldunuz? Sizce bu içerikte hangi filmler de yer almalıydı ve bu listede bulunan filmler hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.