Öğrenci Kariyeri Banner

Tecrübeli Yazılımcı İle Yeni Mezunun İş Görüşmesi Sosyal Medyada Gündem Oldu!

Tecrübeli Yazılımcı İle Yeni Mezunun İş Görüşmesi Sosyal Medyada Gündem Oldu!

Sosyal medyada deneyimli bir yazılımcının yeni bir mezun ile yaptığı iş görüşmesinin ardından söyledikleri, sosyal medyada birçok kullancının tepkisini çekmesine neden oldu. Özellikle yeni mezunları ilgilendiren bu tartışma, yeni mezunlarla iş verenleri karşı karşıya getirdi.

Günümüzün en fazla talep gören, ancak aynı zamanda istihdamda sağlamakta en çok zorlanan sektörlerinden birisi olan yazılım sektörü, bugün sosyal medyada yeni bir tartışmaya neden oldu. Desnet Yazılım’ın kurucu ortağı Ömer Ekinci, Twitter’dan paylaştığı bir video ile özellikle bilgisayar alanında yeni mezunları ilgilendiren bir tartışmaya yol açtı.

Adayın Taleplerinden Yakındı!

Ekinci’nin paylaştığı videoda arkadaşı ve tecrübeli yazılımcı olan Doğan, yeni mezun olan bilgisayar mühendisliği öğrencisiyle yaptığı mülakat görüşmesinden bahsediyordu. Doğan, videoda özellikle yeni mezun bir kişinin kendisinden bulunduğu taleplerden yakınıyordu. Söz konusu video şu şekilde:

Videonun ardından paylaşımın altında birçok kişi yeni mezunlardan beklenenleri, yeni mezunların ne durumda olması gerektiği, sektördeki bazı sorunları ve Doğan’ın üslubunu tartıştı. 

Gelen tepkilerden bazıları şu şekilde:

 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.