Öğrenci Kariyeri Banner

Tarsus'taki Gizemli Kazı Hakkında Şok İddia: 'Başka Boyuta Açılan Geçit Kapısı Var'!

Tarsus'taki Gizemli Kazı Hakkında Şok İddia: 'Başka Boyuta Açılan Geçit Kapısı Var'!

Tarsus'ta 2016 yılında başlayan tüm Türkiye'yi meraklandıran gizemli kazıyla ilgili iki arkeoloğun sözleri gündem oldu. Araştırmacı-yazar Haluk Özdil'e konuşan arkeologlar, 12 yıl önce aynı eve giren 15 kişinin geri dönmediğini ve evin altında gizli bir geçit olduğunu iddia etti.

Geçtiğimiz yıllarda Mersin’in Tarsus ilçesinde, yerleşim yerinin ortasında başlayan bir kazı oldukça ilgi çekmişti. Kazı alanı etrafında alınan yüksek güvenlik önlemleri, kazı hakkında pek çok teoriyi ortaya çıkarırken yetkililerden gelen açıklamalar da oldukça sınırlıydı.

Tarsus kazısı 2017 yılında sona ermişti. Ancak  hakkındaki tartışmalar hala zaman zaman gündeme gelmeye devam ediyor. 

Başka Boyuta Açılan Kapı Var!

Türkiye'de bir döneme damga vuran en önemli olaylardan biri de Tarsus'ta gerçekleşen gizemli kazı oldu. 2016 yılında başlayıp 1 yıl süren kazı, o dönem tüm Türkiye'yi ekran başına kilitlemişti. Kazının bitmesinin ardından ise kayda değer bir şey bulunmadığı söylenmişti.

Kazıda görev aldıklarını iddia eden iki arkeolog yıllar sonra araştırmacı-yazar Haluk Özdil'e kazıyla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Arkeologlar, verdikleri bilgileri canları pahasına aktardıklarını ve bu bilgileri verdikten sonra canlarının tehlikede olduğunu iddia ettiler.

Arkeologlar, konuya ilişkin yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandılar: "Orada telefonlar kesiliyor, kazı boyunca sorun devam etti. Hala bile aynı sorunu yaşayan insanlar var bölgede. Oranın altıyla ilgili olayı bütün Tarsus biliyor. 12 yıl önce oraya 15 kişilik bir işçi grubu kazı amacıyla giriyorlar. Bunlar görevliler ve bir daha çıkmıyorlar.

Kazdıkları yerler açık ama kendileri yok. Cesetleri de yok. Herhangi bir yıkım falan da olmamış. Donuk taş diye bir şey var o bölgede çok bilinen. İşte orada geçit kapısı var dendi, herkes o kapının peşindeymiş öyle duyduk. Başka boyuta geçmek amacıyla kullanılıyor. Ama o boyuttaki varlıkların da buraya geçmesini sağlıyor o kapı. Böyle kapılar sadece dünyaya geçmek için açılmaz."

Kazıya dair son resmi açıklama 2019 yılında Müze Kazıları Şubesi tarafından, Arkeofili’nin CİMER’e yaptığı başvuru sonrasında yapılmıştı. Açıklamada kazının müze denetiminde yapıldığı, güvenlik önlemlerini kaçak kazılara karşı alındığı, kazıda kültür varlığına rastlanmadığı ve bu nedenle kazının sonlandırıldığı belirtilmişti. 

 

Kaynak: 123


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.