Öğrenci Kariyeri Banner

Tarih, Deniz, Kültür ve Sanat:Beykoz Kundura

Tarih, Deniz, Kültür ve Sanat:Beykoz Kundura
Beykoz İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yeşili ve mavisi bol, Marmara'nın kıyısında güzel mi güzel bir ilçe. Yıllar evvel çalışan üç fabrikasıyla İstanbul'daki iş merkezlerinden biriyken fabrikaların kapatılmasıyla sessizleşen güzel ilçemizde, kapatılan Beykoz Deri Kundura Fabrikası'nın yeniden değerlendirilmesi ile bize kazandırılan muazzam bir mekan var:Beykoz Kundura! Gelin önce tarihine sonra mevcut durumuna bakalım.

1810 yılında tabakhane olarak kurulan Beykoz Deri ve Kundura Fabrikası, İstanbul’un en eski fabrikalarından biridir. Fabrika, Osmanlı ve Türk ordusuna ayakkabı deri ürünlerinin tedarikini sağlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna ve birçok tarihi olaya şahitlik yapan fabrika 1933 yılında Sümerbank’a devredilmiştir. O zamandan bu yana hafızalarımızda asla eskimeyen sağlam Sümerbank ayakkabıları olarak yer edinen deri kunduralarının üretimini gerçekleştirmiştir. 80′li yıllarda zamanla sadece orduya üretim sağlayan fabrikada üretim 1999 yılında durdurulmuştur. 2004 yılında özelleştirme kapsamında ise Yıldırım Holding’e satılmıştır.

10641085_840239936010939_7002768387039001635_n

Şirket tarafından satın alındıktan sonra bir dizi ve film çekimlerine ev sahipliği yapmaya başlıyor Beykoz Kundura. Birçok dizi ve filme ev sahipliği yapıyor ve İstanbul'un en büyük platolarından biri olarak adını duyuruyor!

1

Beykoz Kundura Fabrikası; Suskunlar, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Adanalı, Ezel, Devrim Arabaları, Beyza’nın Kadınları, Av Mevsimi gibi bilinen pek çok dizi ve filme ev sahipliği yaptı. Bunun yanı sıra video klipler için de tercih edilen bir mekan olan Beykoz Kundura Fabrikası’nı bugüne kadar Mor ve Ötesi, Şebnem Ferah, Müslüm Gürses, Atiye, Gripin, Yıldız Tilbe ve Niran Ünsal gibi isimler de ziyaret etmiştir.

2

Fabrikaya giriş ücretsizdir ve herkes ziyaret edip tarihi orada yaşayabilir. İçinde bir de kafesi bulunan kundura fabrikasında, manzaraya karşı bir yudum çay içip mekanın keyfini çıkarabilirsiniz. Mekan ayrıca film gösterimlerine de ev sahipliği yapmakta ve izleyicilerini beklemektedir!

5179483_4BB4VGcLQIlBOlR6KXMd8yqvnpIaxUdUu-JN9XtO3mE

Daha fazla ve detaylı bilgi için sizi kurumun web sitesini incelemeye davet ediyoruz.

 

Kaynak 1, 2

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.