Öğrenci Kariyeri Banner

Suudi Arabistan Çizgi Şeklindeki Dev Şehrin İnşaatına Başladı!

Suudi Arabistan Çizgi Şeklindeki Dev Şehrin İnşaatına Başladı!

Suudi Arabistan’ın gerçekleştirmeyi planladığı 500 milyar dolarlık çılgın projesi NEOM’un bir bölümü olan The Line isimli çizgi şeklindeki şehrin inşaatına başlandığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz aylarda paylaşılan ve tüm dünyada oldukça dikat çeken Neom isimli Suudi Arabistan projesi için çalışmalara başlandığı ortaya çıktı. Suudi Prensi Muhammed bin Selman’ın yıllardır hayalini kurduğu çılgın projeye dahil bir de çizgi şeklinde dev bir şehir planlanıyordu.

Yeryüzüne Dev Bir Çizgi İnşaa Ediliyor

Yapının 170 kilometre uzunluğunda olması ve 500 milyar dolara mâl olacağı belirtilmişti. Ayrıca dev şehrin 9 milyon insana ev sahipliği yapmasının beklendiği de vurgulanmıştı. Şimdi ise Suudi Arabistan’ın üzerinden drone’larla elde edilen görüntülerle birlikte Suudi Prensinin bu ekstrem hayalinin inşaatına başlanıldığı ortaya çıkarıldı.

Görüntüler, Suudi Arabistanlı drone fotoğraf şirketi Ot Sky tarafından kaydedildi ve şehir planlama direktörü Tarek Qaddumi ile röportaj yapan bir mimarlık dergisi Dezeen tarafından paylaşıldı. Kaddumi, Dezeen'e verdiği röportajda; "Fiziksel durumundan bağımsız olarak NEOM, dünyada insan kapasitesine, teknolojiye ve mevcut yaşam tarzımızda devrim yaratacak"  ifadelerine yer verdi.

Videoda çölde çalışan kamyonları ve diğer ağır makineleri görüyor ve çok sayıda ekskavatörün, yeryüzünde büyük bir çizgi hattını temizlediği görülüyor.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.