Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix'ten Şifre Paylaşımına Görülmemiş Önlem!

Netflix'ten Şifre Paylaşımına Görülmemiş Önlem!

Dünyanın en çok kullanılan dijital platformu olan Netflix, kâr marjını artırmak amacıyla katı kurallar getirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde hesap paylaşımını engellemek için çeşitli önlemler alan platform, kullanıcıları sinirlendirecek yeni bir önlem alacağını duyurdu.

Netflix, kullanıcıların hesap ve parola paylaşımını engellemek için biyometrik güvenlik sistemini getirecek. Bu sistem kapsamında kullanıcılar hesaplarına girmeden önce parmak izi veya yüz tanıma gibi güvenlik seçeneklerini kullanmak zorunda kalacak.

Yüz Tanıma Ve Parmak İzi Özelliği Gelecek!

CCS Insight'ın yaptığı analizlere göre Netflix'in amacı, tüm kullanıcılara biyometrik güvenlik seçeneklerini zorunlu hale getirmek. Televizyon gibi aletlerden Netflix izlemeye kalkarsanız bu durum pek de kullanılabilir olmayacak. 

Ancak yine de tablet ve telefon gibi aygıtlara yüz tanıma veya parmak izi güvenlik seçeneklerinin getirileceği düşünülüyor.Firma, belirli bir ücret karşılığında kullanıcıların fazladan hesap eklemelerini sağlayacak bir sistem getireceğini duyurmuştu. Hesap paylaşımını engellemek amacıyla kurulan bu sistemle birlikte hesap paylaşımı sona erebilir.

Reklamlı abonelik gibi çeşitli yeniliklerle platformun kazancını en üst düzeyde tutmayı hedefleyen firmanın aldığı yeni kararlar, sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. Tüm tepkilere rağmen Netflix geri adım atmayacak gibi duruyor.

 

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.