Öğrenci Kariyeri Banner

Stres Anında Sakin Kalmak İçin Edinmeniz Gereken 6 Alışkanlık

Stres Anında Sakin Kalmak İçin Edinmeniz Gereken 6 Alışkanlık

Zamanın geçmesi ve çocukluğun gelişiyle birlikte, daha fazla sorumluluk alacağınız için takip eden, artan problemler sakin kalmayı daha zor hale getirebilir. Bugünün dünyası, hepimizin sürekli fiziksel, duygusal ve zihinsel baskı altında çok hızlı yaşamasına izin veriyor. Kırılganlık ve günlük yaşamdaki güçlü talepler nedeniyle, stres ve depresyon gibi sorunlar şu anda 21. yüzyılın en ciddi sorunları olarak kabul edilmektedir. Ancak bu sorular bizim düşünme şeklimize ve gerçekliği nasıl yorumladığımıza bağlıdır. Hayattaki olumsuz duygular karşısında rahatlayabilen kişiler, stresle ilgili daha az sorun yaşarlar. Sakin bir yaşam sürdürmenin en etkili alışkanlıkları stresten kaçınmak ve egzersiz yapmaktır ... Buna ek olarak, şarkı söylemek ve dans etmek de çok yardımcı olabilir.

Stres, insan vücudunun doğal bir süreci olmasına rağmen, stresi kontrol etmeye yardımcı olacak birçok seçenek ve yöntem vardır. İşte en etkili 6 alışkanlık!

1. Kararlarınızı Aceleyle Vermeyin

acele

Acele karar vermeyin. Acele hareket etmeyin. O zaman sizin de hiçbir kimseden farkınız kalmaz. Hayatın sadece küçük bir parçasına bakarak tamamı hakkında acele karar vermekten kaçının.

 

2. Kötü Senaryolar Üretmeyin

stres,

Olayların bizim üzerimizdeki etkisini belirleyen şey olayları nasıl yorumladığımızla ilişkilidir. Yani nasıl düşünüyorsak öyle hissedip öyle davranıyoruz. Örneğin kaygılı davranışlarımızdan ve kaçınmalarımızdan önce bir kaygı duygusu ve ondan öncede kaygı içeren bir düşünceye sahip oluyoruz. Böylece ne düşünürsek öyle hissedip öyle davranmış oluyoruz.

Olaylar değil seni üzen, düşüncelerin seni üzüyor.

 

3. Kendinizi Durdurun

stres

Hayatımızın zorlu dönemlerinde stres ve kaygı gibi derin endişeler barındıran duygular yaşayabiliriz. Koronavirüs salgını nedeniyle de insanlar korku, endişe, panik ve stres gibi duyguları yaşamaktadırlar. Fakat böyle durumlarda bir durmak gerekir. Mantıklı düşünmek, neler olduğunu gözlemlemek ve mantıklı kalarak sağlıklı davranmak gerekir.

 

4. Derin Bir Nefes Alın

derin nefes

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarından biri de doğru nefes alıp vermek. Sabah uyandığınızda 30 kere derin nefes alıp vermenin vücudunuzda yarattığı etkiye inanamayacaksınız! 

 

5. Durumunuzu Kabullenmeyi Öğrenin

durumu kabullen

Bizi üzen; dünyanın, arkadaşlarımızın, meslektaşlarımızın veya aile üyelerinin durumu. Durumları kabullenerek, gösteriden sorumlu olmadığımızı ve dünyanın yönetmeni olmadığımızı kabul etmeliyiz.

 

6. Yalnız Olmadığınızı Bilin

yalnız değilsin

Yalnız Değilsin!

 

Bu yazımı çok güzel bir şarkıyla bitiriyorum ve tekrar söylüyorum, YALNIZ DEĞİLSİN!

 

 

İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız;

Stresle Baş Etmek İçin 5 Yöntem

Strese Kısa Bir Ara: Meditasyon Nasıl Yapılır?

Stres ve Stres Yönetimi Nedir?

 

 


Aleyna  Karataş

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aleyna Karataş..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.