Öğrenci Kariyeri Banner

Staj Görüşmesinde Sormanız Gereken Kritik Sorular!

Staj Görüşmesinde Sormanız Gereken Kritik Sorular!

İş mülakatlarında olduğu gibi staj görüşmelerinde de İK uzmanına pozisyon için yeterli ve istekli olduğunuzu göstermeniz gerekir. Bu noktada görüşmede “Sormak istediğiniz bir şey var mı?” sorusu oldukça kritiktir. 

Bu soruyu iyice düşünüp öyle cevaplamak, görüşme yaptığınız kişinin size bakışını belirleyecektir.

Şirket kültürünü anlatabilir misiniz?

Kurum hakkında genel bilgileri alabileceğiniz bu soruyu yönelterek, hem şirketin senin kişiliğine ne kadar uygun olduğunu öğrenebilirsiniz hem de şirketi merak ettiğini, önemsediğini ifade etmiş olursunuz. 

Rutin bir iş günüm nasıl geçecek?

Görüşme esnasında sorabileceğiniz bu soru ile hem sizden beklenen günlük işleri öğrenebilir, İK uzmanına istekli olduğunuzu yansıtabilirsiniz. Çalışma saatleri ve temposu gibi detayları da yine bu sorunun cevabında bulabilirsiniz.

Performansımı nasıl değerlendireceksiniz?

Staj sürecinde başarılı olabilmek için sizden beklentileri bilmeli ve karşılayabilmek için doğru şekilde efor sarf etmelisiniz. Bu bağlamda performansınınızın nasıl değerlendirileceğini bilmek işinizi kolaylaştıracaktır. 

Tam zamanlı çalışma imkanı var mı?

Stajın sonunda tam zamanlı çalışma fırsatı olup olmadığını sormak, uzun vadeli düşündüğünüzü, şirkette çalışmaya ve kendinizi geliştirmeye istekli olduğunuzu gösterir.

Aynı zamanda kurumun stajyer alımı yaparken ileriye dönük olarak ne planladığını bu sorunun yanıtı ile öğrenebilirsiniz.

Süreç nasıl ilerleyecek?

Görüşme sonlanmadan önce bu soruyu yönelterek, süreci takip etmek istediğinizi ve işe karşı istekli olduğunuzu gösterebilirsiniz. Bu sorunun yanıtı sayesinde görüşme sonunda oluşabilecek belirsizliğin de önüne geçmiş olursunuz.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.