Öğrenci Kariyeri Banner

SpaceX Uzayda Reklam Yapacak!

SpaceX Uzayda Reklam Yapacak!

Gökyüzünde reklam yayını yapmayı planlayan Kanadalı bir startup şirketi, SpaceX ile ortaklık kurmaya hazırlanıyor. Yörüngeye gönderilmesi planlanan uydu sayesinde markaların adlarını gökyüzünde görmemize olanak sağlayacak.

Geometric Energy Corporation (GEC)’ın ortak kurucusu ve CEO’su Samuel Reid, yörüngeye gönderilecek reklam uydusunun adı:CubeSa. Reid’in ifadelerine göre Coca-Cola ve Pepsi gibi markaların savaşını gökyüzüne taşıyacak.Geometric Energy Corporation’ın SpaceX desteğiyle uzaya göndermeyi planladığı CubeSat uydusu, üzerinde dev bir ekran barındıracak. İnsanlar da ücret karşılığında reklamlarını bu uyduya gönderebilecek. Şirketlerin logoları, gözden kaçmayan bir şekilde, gökyüzünde Ay gibi parlayacak.

Uyduya reklam verme şansı yakalamak için yapılması gereken ise basit: Diğer taliplerden daha yüksek ücret teklifi vermek. Belli süre için en yüksek ücreti verdiği takdirde herkes, CubeSat’a reklam verebilecek.

 CEO Reid, olabilecek sorunları şöyle açıklıyor: “Reklam olarak logolarını uyduya koymak isteyen şirketler olabilir. Ya da daha kişisel ya da sanatsal girişimlerde bulunulabilir. Belki de Pepsi ve Coca-Cola logolarını CubeSat’a vermek için yarışa girebilir. Herkesin uzaya erişim sağlayabilmesini sağlayan ve merkeziyetsiz katılımı destekleyen bir şey oluşturmaya çalışıyorum. Umarım insanlar ofansif, uygunsuz ve aşağılayıcı içerikler paylaşmak için paralarını harcamaz.”

Yayınlanacak reklamın zamanını, parlaklık seviyesini, rengini ve görüneceği bölgeyi belirlemek için bazı ‘token’lar kullanılacak. Reid’in planlarına göre bir süre sonra müşteriler, Dogecoin’le bu alışverişlerini yapabilecekler. 

Bu reklam şekline insanların tepkisi ne olacak merakla bekliyoruz.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.