Öğrenci Kariyeri Banner

Sosyal Medya Detoksu Nasıl Yapılır!

Sosyal Medya Detoksu Nasıl Yapılır!

Sosyal medyanın giderek yaygınlaşmasıyla beraber birçoğumuz zamanımızın çoğunu sosyal medya platformlarında harcıyoruz. Öyle ki, tüm sosyal medya mecralarını profesyonel bir şekilde kullanıyoruz. Farkında olmasakta sosyal medya kullanımımız hem fiziksel hem de mental sağlığımızı fazlasıyla etkiliyor.

Siz de sosyal medyada çok zaman geçiriyorum diyorsanız, sosyal medya detoksu yapabilirsiniz. Sosyal medya detoksu, tüm sosyal medya hesaplarınızı silmeniz ve sosyal medyayı tamamen hayatınızdan çıkarmanız anlamına gelmez. Sadece bu çıkmaz döngüden uzaklaşmanıza olanak sağlar. Bu detoks sayesinde hem kendinize hem de çevrenize vakit ayırabileceksiniz.

Peki sosyal medya detoksu kaç gün yapılır? Bu, kişinin sosyal medyayı kullanım sıklığına göre değişiklik gösterecektir. Fakat genellikle bu detoks bir hafta veya bir aylık periyotlar şeklinde uygulanıyor. Ama bu süreçte kendinizi gözlemleyerek adım adım ilerlemek daha doğru olacaktır.

Biz de bu yazımızda sizler için sosyal medya detoksunun nasıl yapılacağını anlattık.

Sosyal Medya Detoksu Nasıl Yapılır

1. Sosyal medya uygulamalarını silin

Bu sürece başlamaya karar verdiğiniz andan itibaren telefonunuzdan sosyal medya uygulamalarını kaldırın. Bu uygulamaları silmeniz sizleri korkutmasın, unutmayın ki istediğiniz zaman geri yükleyebilirsiniz. Bu süreçte sabırlı ve sakin olmanız oldukça önemli. Ayrıca telefonlarınızdan sosyal medya platformlarını silerek büyük bir adım attığınızı unutmayın.

2. Bir arkadaşınızla birlikte başlayın

Bu sürece bir arkadaşınızla başlamak işleri biraz daha kolaylaştıracaktır. Çünkü Her türlü bağımlılığa ara verirken veya kurtulmaya çalışırken destek olacak biri çok iyi olur. Eğer çevrenizde sizinle aynı sorunu yaşayan bir arkadaşınız varsa, onunla birlikte sosyal medya detoksuna başlayın. Böylece hem birbirnize destek sağlamış olacaksınız hem de daha çok motivasyon kazanmış olacaksınız.

3. Yeni hobiler edinin

Sosyal medyaya ara verdiğinizden için bol bol zamanınız olacak. Bu boşluğu doldurmak adına kendinize yeni hobiler edinebilir, merak etttiğiniz ama zamanınız olmadığı için başlayamadığınız aktiviteleri gerçekleştirebilir veya önceden severek yaptığınız hobilerinizi yapmaya yeniden başlayabilirsiniz. Böylece bu süreci daha verimli ve eğlenceli bir hale dönüştürebilirsiniz.

4. Meditasyon yapın

Pek çok kişi meditasyona önyargılı yaklaşsa da meditasyonun ruhsal ve fiziksel olarak vücudumuzu rahatlattığı ve olumlu etkileri bilimsel olrak kanıtlanmıştır. Dolayısıyla, düzenli olarak meditasyon yaparak, detoks sürecinin olumsuz etkilerini azaltabilir ve stresinizi minimum seviyeye indirebilirsiniz. Elbette meditasyonun etkileri bununla sınırı kalmayacaktır.

 

Kaynak


Emine Günaydın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Emine Günaydın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.