Öğrenci Kariyeri Banner

Sorularınıza Cevap Alabileceğiniz 7 Uygulama!

Sorularınıza Cevap Alabileceğiniz 7 Uygulama!

Mobil platformlar arasında çözemediğiniz soruların çözümüne ulaşabileceğiniz birçok uygulama bulunuyor. 

Özellikle sınavlara hazırlandığınız bir dönemdeyseniz gün içerisinde çok fazla soru çözüyorsunuzdur. Çözemediğiniz bazı sorulara her zaman cevap bulamayabilirsiniz . İşte teknolojinin de gelişmesi sayesinde artık çözemediğiniz soruların cevabına hızlı bir şekilde erişebilmeniz mümkün. 

Hazırladığımız listede sorularınıza çözüm bulabileceğiniz en iyi ve öğrenci dostu 7 uygulamayı sizler için derledik!

Sorularınıza Cevap Alabileceğiniz 7 Uygulama!

1. PhotoMath

PhotoMath, özellikle matematik problemlerini çözmek için kullanılabileceğiniz en iyi uygulamalardan biridir. Sorularınıza cevap alabilmek için kamera yardımıyla matematik problemini taramanız gerekiyor. Böylece uygulama kısa bir süre içerisinde sorunun çözümünü gösterecektir.

100 milyondan fazla indirilen uygulamada çözüm aşamaları basit ve anlaşır bir şekilde. Ayrıca uygulama içerisinde bilimsel hesap makinesi de mevcut. 

2. Kunduz

Kunduz, ALES, LGS, KPSS, YKS, TYT, AYT ve YDS'ye hazırlanan öğrenciler arasında çok popüler bir uygulama. Bu uygulamada soru paylaşımıyla birlikte başkalarının sorularını cevaplayarak  gelir elde edebilirsiniz. Cevaplama süresinin ortalaması, cevaplanan  soru sayısı dahil olmak üzere çeşitli istatistiksel bilgilerinize erişebilir ve gelirinizi izleyebilirsiniz. Uygulamadaki derslerin arasında matematik, geometri, kimya, fizik ve biyoloji dahil olmak üzere birçok ders bulunuyor.

3. Mathway

Mathway, Android ve iOS işletim sistemine sahip olan cihazlar için geliştirilmişbir uygulamadır. PhotoMath'e benzeyen uygulama matematik problemlerinin nasıl çözüldüğünü gösteriyor. Sorularınıza cevap alabilmek için cihazınızdaki kamera ile soruyu taratmanız ya da soruyu yazmanız gerekiyor. 10 milyondan fazla kişi tarafından indirilen uygulama sorunun çözümünü adım adım gösteriyor.

4. Brainly (Eodev.com)

Soru-cevap uygulamaları üzerinden en bilineni diyebileceğimiz Brainly (Eodev.com) tarih, edebiyat, fizik, geometri ve matematik gibi dersler ile ilgili çözemediğiniz soruları paylaşabilirsiniz. Paylaştığınız soruya cevap alabilmek için diğer kullanıcıların cevap vermesini beklemeniz gerekiyor. 

Ayrıca sizin de diğer kullanıcıların paylaştığı soruları çözmeniz mümkün. Soru cevaplayarak puan kazanabiliriniz. Böylece günlük, haftalık, aylık ve genel sıralamalarda yükselebilirsiniz. 

5. Mathpix Snip

Sıkça tercih edilen uygulamalardan biri olan Mathpix Snip ile kamera yardımıyla kesirler, cebirsel denklemler, köklü sayılar, trigonometri gibi konulardaki sorularınızı taratabilir ve soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz.

6. Sorun Kalmasın

Sorun Kalmasın; TYT, AYT, LYS, DGS, KPSS, LGS ve ALES sınavlarına hazırlanan öğrenciler arasında çok tercih edilen bir uygulamadır. Çözemediğiniz sorular konusunda son derece yardımcıdır. Sorunuz bir süre sonra diğer kullanıcılar tarafından cevaplanır. Aynı şekil siz de diğer kullanıcıların sorularını çözebilir ve sıralamalarda yükselebilirsiniz.

7. Microsoft Math Solver

Microsoft tarafından sunulan "Microsoft Math Solver", çok başarılı bir soru çözme programıdır. Uygulamanın matematik problemlerinizi çözebilmesi için soruları taratmanız yeterlidir. Soruyu taramakla beraber klavye ile yazarakta iletebilirsiniz. İçerisinde gelişmiş bilimsel hesap makinesinin de bulunduğu uygulamada günlük sınavlar da yer alıyor. Böylece kendinizi test edebiliyorsunuz.

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.