Öğrenci Kariyeri Banner

Son Dakika: Öğrenci Kartları Yüzde 40 Zamdan Muaf Tutulacak!

Son Dakika: Öğrenci Kartları Yüzde 40 Zamdan Muaf Tutulacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, geçtiğimiz günlerde toplu ulaşıma yapılan yüzde 40'lık zammın öğrencilere yansıyan bölümünün İBB tarafından karşılanması oy çokluğuyla kabul edildi.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 6 Nisan'da gerçekleştirdiği  toplantıda ulaşım ücretlerine yüzde 40 zam yapıldı. Ulaşım zammı kararının gerekçesi olarak artan maliyetler ile birlikte "kentte kamusal hizmetlerin sürdürülebilirliği ve ulaşım esnafının biraz nefes alması" gösterildi.

Aradaki Farkı İBB Karşılayacak

Yeni zamlarla birlikte öğrenci indirimli bilet ücreti 2.67 TL'den 3.74 TL'ye; öğrenci abonman ücreti 78 TL'den 109 TL'ye; öğretmen indirimli bilet ücreti ise 3.92 TL'den 5.49 TL'ye yükselmişti. Bugün İBB Meclisi'nin toplantısında görüşülen teklif, karara bağlandı.

Oy çoğunluğuyla öğrencilerin yüzde 40'lık zamdan muaf tutulması kararlaştırıldı. Yeni kararla birlikte öğrenci indirimli bilet ücreti yeniden 2,67 TL oldu. Aylık abonman ise 109 TL'den 78 TL'ye geri indi. Aradaki fark ise İBB tarafından karşılanacak.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.