Öğrenci Kariyeri Banner

KYK Burs Başvuruları İle İlgili Son Dakika Gelişmesi!

KYK Burs Başvuruları İle İlgili Son Dakika Gelişmesi!

15 Kasım tarihinde başvuruya açılan KYK burs-kredi başvuru süresi 17 Kasım'da sona ermişti. Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bugün yaptığı açıklamayla başvuru süresinin 26 Kasım'a kadar uzatıldığını duyurdu.

Bugün itibarıyla 1 milyon 392 bin 629 öğrencinin 27 milyar liralık KYK borcunun silindiğini açıklayan Bakan Kasapoğlu, GSB burs-kredi başvuru süresinin uzatıldığını da açıkladı.

26 Kasım Cumartesi'ye Kadar Devam Edecek!

Üniversite öğrencilerinin burs başvurusunda öncelikli tercihi olan KYK'dan ek süre haberi geldi. Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK burs ve kredi başvuru süresini uzatma kararı aldıklarını belirtti. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, yükseköğretim programına girmeye hak kazananların yanı sıra, ara sınıföğrencileri ile yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları, 2022-2023 eğitim öğretim yılı için verilecek burs ve öğrenim kredisi başvurularını 26 Kasım Cumartesi günü saat 23.59'a kadar e-devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları 10 Kasım'da sona ermiş, sonuçlar ise 15 Aralık 2021 tarihinde açıklanmıştı. Başvuru sürecinin uzatılması nedeniyle KYK burs başvuru sonuçlarının bu yıl da aralık ayının sonlarına doğru açıklanacağı tahmin ediliyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.