Öğrenci Kariyeri Banner

Son dakika: Bakan Kasapoğlu'ndan KYK Borçlarına İlişkin Açıklama

Son dakika: Bakan Kasapoğlu'ndan KYK Borçlarına İlişkin Açıklama

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), öğrencilere verdiği kredilerin geri ödemesine Üretici Enflasyonu’nu (ÜFE) yansıtarak bayramın ikinci gününde yeniden hesaplamasıyla, gençlerin borçları çok ciddi rakamlara dönüştü. Türkiye’de şu anda 6 milyona yakın borçlu var ve bu borçluların 400 bini icralık duruma gelmiş durumda.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konuya ilişkin canlı yayında açıklamalarda bulundu.

"İlk kabine sonrası Cumhurbaşkanımız açıklama yapacak"

KYK borçlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapacağını belirten Bakan Kasapoğlu, "Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Bundan sonra da gençlerimizin mutlu olması için adımlarımızı atacağız. İlk kabine sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız etraflıca konuyu gençlerimizle paylaşacak" dedi.

Öte yandan Kasapoğlu, "15 Temmuz - 1 Eylül tarihleri arasında Edirne'den Kars'a, Kars'tan Muğla'ya, Aydın'a, Antalya'ya, Trabzon'a, Rize'ye tüm gençlerimiz nereye gezmek istiyorlarsa, gezdikleri yerlerde ücretsiz olarak yurtlarımızda onlara konaklama imkanı sağlayacağız. İnşallah gençlerimiz bu yazı dolu dolu yaşayacaklar" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.