Öğrenci Kariyeri Banner

Şirketlerde Haftada 4 Gün Çalışma Furyası Başladı!

Şirketlerde Haftada 4 Gün Çalışma Furyası Başladı!

Birleşik Krallık'ta pilot uygulama olarak uygulanan haftada 4 gün çalışma sistemi, birçok şirket için örnek oldu. Dünya genelinde şirketler hızla 4 gün çalışma sistemini benimsemeye başladı.

İş dünyası, son zamanlarda uzun süredir tartışılan bir sisteme geçiş için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalardan birisi, geçtiğimiz aylarda Birleşik Krallık’ta başlatılmıştı. 6 aylık çalışma kapsamında 70’ten fazla şirket, haftada 4 gün çalışma sistemine geçiş yapacaktı.

Maaşlar Aynı Kalıyor!

BBC’den gelen bilgilere göre yeni sistem, pek çok şirketin aklına yattı. Çalışmaya katılan 73 şirketin 41’i, henüz çalışmanın ortasında bir anket yaptı ve şirketlerin yüzde 86’sı, çalışmanın henüz ortasında olmalarına rağmen bu sistemi çalışma sona erdikten sonra da sürdüreceklerini belirtti.

Yeni dört günlük sistemde çalışanlar, maaşlarında herhangi bir kesinti yaşamadı. Üstelik ankete katılan şirketlerin yüzde 95’i işte elde edilen verimliliğin de aynı kaldığını belirtti. Çalışma hakkında verilen bilgilere göre, çalışanların haftada bir gün daha az çalışmaları, çalışanların her ay yaklaşık 296,36 poundluk tasarruf yapmalarına olanak sağlıyor. 

Bu çalışmaya katılan şirketlerden Waterwise’ın Genel Müdürü Nicci Russell, ofisten bir gün daha fazla uzaklaşmanın herkes tarafından sevildiğini, çalışanların ofise çok daha tazelenmiş bir şekilde geldiğini belirtti.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı, 1 Şubat 2020’de hayata geçirdiği haftada 4 gün çalışma modeli ile bu konuda ilk örnek olmuştu. Vakıf, bu sistemde gözlemledikleri sonuçları açıklayarak verimlilikte kaybın olmadığını, personelin mutlu olduğunu ve yine aynı şekilde paradan tasarruf yapabildiklerini ifade etmişti.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.