Öğrenci Kariyeri Banner

Apple, iOS 16'daki Tepki Çeken Özelliği Değiştiriyor!

Apple, iOS 16'daki Tepki Çeken Özelliği Değiştiriyor!

iOS 16.1 için yayınlanan yeni bir beta sürüm güncellemesi, iPhone'lardaki pil göstergesini güncelledi. Ekranın sağ üst kısmında bulunan ikon, bundan sonra doluluk seviyesine göre değişebilecek.

Apple'ın kısa bir süre önce kullanıcıların hizmetine sunduğu iOS 16, birçok sorunu da beraberinde getirsi. Bu sorunlar arasında cihaz etkinleştirmeyi engelleyen çok ciddi bir hata olduğu gibi kullanıcıların uygulamaları kullanmasına sekte vuran kopyala-yapıştır işlevi gibi daha küçük çaplı hatalar da mevcuttu. 

Daha İşlevsel Pil Göstergesi Geliyor!

iOS 16, hataların yanı sıra kullanıcı şikayetleriyle de devamlı gündeme geldi. Bunlardan biri de pil göstergesiydi. iOS 16 da sorunu çözmek için, pil yüzdesini de gösteren yeni bir gösterge ile birlikte geldi. Ancak bu kez de batarya seviyesini gösteren kısım sabit hale gelmişti. Kullanıcıların talebi de, pil yüzdesi düştükçe pil ikonundaki doluluk seviyesinin düşmesiydi.

Apple, iOS 16.1 için yeni bir beta sürüm güncellemesi yayınladı ve bu güncelleme, kullanıcıların istediği hareketli doluluk seviyesini da bulunduruyor. Ancak güncellemedeki tek yenilik bu değil. Artık kullanıcılar kilit ekranlarında da pil yüzdesini görebilecekler. Bu özellik tıpkı iOS 15'te olduğu gibi çalışacak. 

Apple, iOS 16.1'in kararlı sürümünü ne zaman yayınlayacağını açıklamadı. Ancak kullanıcılardan gelmeye devam eden şikayetler dolayısıyla yakın zamanda geleceği tahmin ediliyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.