Öğrenci Kariyeri Banner

Sinema Dünyasının Az Bilinen Nitelikli 10 Filmi!

Sinema Dünyasının Az Bilinen Nitelikli 10 Filmi!

Sinema dünyasının kıyısında köşesinde kalan birçok nitelikli film var. Keşfedilmeyi bekleyen bu filmler özellikle ne izleyeceğinizi karar veremediğinizde imdadınıza yetişecek.

Sinema Dünyasının Az Bilinen Nitelikli 10 Filmi!
1. Cold Mountain (IMDB: 7.2)

Amerikan İç Savaşı bitmiştir ve etkileri hala devam etmektedir.  Savaştan dönen genç Güneyli bir askerin aklında ise tek bir şey vardır: O da çok sevdiği ve kavuşma hayalleri kurduğu sevgilisi  Ada... Ada ve Inman, yıllardır birbirine kavuştukları ve tamamen özgür olabildikleri bir hayatın hayalini kurmuşlardır. Ancak tek amaçları huzuru bulmak olan bu iki insanın sorunlar peşini bırakmayacaktır.

2. Dersu Uzala (IMDB: 8.2)

20. yüzyılın başlarında bir Rus askeri haritacı ekibi Rusya'nın Uzak Doğu topraklarındaki Mançurya ormanlarında araştırma yaparken yaban bir yaşam süren yaşlı bir avcıyla tanışır ve Dersu Uzala adındaki bu bilge adamdan çok şey öğrenir.

3. Bulutları Beklerken (IMDB: 6.6)

Birinci Dünya Savaşı sırasında doğup büyüdükleri vatanlarından ayrılmak zorunda bırakılan Rumlar Karadeniz'i terk edip Güney bölgelere doğru göçe zorlanırlar. Eleni de bu ailelerden birinin kızıdır. Eleni ve ablası Selma ailesini geride bırakmak zorunda kalarak kendisini evlat edinen Türk ailenin yanına Mersin'e taşınır. Eleni, bu ailenin yanında Ayşe adını alır. Uzun yıllar sonra Ayşe'nin tek yakını olan Selma vefat ettiğinde Ayşe'nin iç hesaplaşması başlar. Geçmişiyle yüzleşen kadının pişmanlıkları peşini bırakmaz.

4. Karanlıkta Dans (IMDB: 7.9)

Selma Jezkova, 10 yaşındaki oğluyla beraber yoksul bir yaşam sürer. Selma, genetik ve kalıtsal hastalığı nedeniyle görme yetisini tamamen kaybetmek üzeredir. Kalıtsal olan bu hastalığı nedeniyle oğlunun da birgün bu hastalığa yakalanacağının farkındadır. Bu nedenle fabrikada çalışarak kazandığı tüm parayı oğlunun ameliyatı için biriktirir.  Ancak hayat, anne ve oğulu hiç beklenmedik bir sona sürükleyecektir.

5. Yağmurdan Önce (IMDB: 7.9)

Makedonya dağlarında bir manastırda meydana gelen gizemli bir olay ülkeyi bir iç savaşın eşiğine getirecektir. Bir rahip, bir Londralı resim editörü ve bir de savaş fotografçısının kaderleri de trajik bir biçimde kesişir. Bu karakterler ve olayları üç ayrı bölümde işleyen film savaşın masum insanları zorla taraf tutmaya yöneltmesini işler.

6. Bisiklet Hırsızları (IMDB: 8.3)

Savaş sonrası yaşanan iki senelik işsizlik döneminin ardından nihayet iş bulabilen Antonio çok mutludur. Ancak işi için kendisine bir bisiklet lazımdır. Antonio ve karısı evdeki çarşafları satarak rehindeki bisikletleri geri alırlar. Talihsizlikler Antonio'nun peşini bırakmaz. Yeni işinin ilk gününde bisikleti çalınan Antonio onu bulmak zorundadır.

7. Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak (IMDB: 7.8)

Recep ve Mehmet yaz aylarını boş geçirmemek için kasabada çıraklık yapmaya karar verirler. Recep bir karpuzcunun, Mehmet bir berberin yanında çalışır. Ancak iki çocuğun tek hayali bir sinema makinesi yapmaktır! Kimsenin umursamadığı bu uğraşlarına tek destek olan köyün delisi Ömer'dir. 
Recep, kelek karpuzları toplamaya gelen Nezihe ile tanışır ve onun evine gitmeye başlar. Beklenmedik bir şekilde Nezihe'nin büyük kızına aşık olur. Recep ve Mehmet bu yazı ömürleri boyunca unutamayacaktır!

8. Gölgeler ve Suretler (IMDB: 6.9)

Gölgeler ve Suretler, 1963'te Kıbrıs'ta Türklerle Rumlar arasında başlayan olaylara ayna tutuyor. Bu olaylar sırasında bir Karagöz kuklacısı olan babasından ayrı düşen genç bir kızın yaşadıkları anlatılıyor.

9. Yaban Çilekleri (IMDB: 8.1)

Huysuz ve inatçı profesör Isak Borg bir sabah alacağı onur nişanesi için Stokholm’den Lund şehrine doğru yola çıkar. Bu yolculuk sırasında çeşitli kabuslar görür. Ölüme adım adım yaklaştığını hisseden adam, kabuslarında geçmişiyle yüzleşecektir.

10. Beş Vakit (IMDB: 7.3)

Zaman kavramının sadece beş vakit okunan ezan sesinden ibaret olduğu bir köy düşünün...  Filmin kahramanları anne babalarından farksız bir hayat yaşan üç küçük çocuk: Ömer, Yakup ve Yıldız. Bu üç çocuğu  nefret ve şiddetle çok erken tanışmak zorunda kalmış. Anne babalarına duydukları nefret sonucu nefretle tanışan bu üç çocuk hayata karşı bir sorgulama içerisindedir.
 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.