Öğrenci Kariyeri Banner

Sesleri Yalnızca İstenilen Kişiye İleten Bir Projektör!

Sesleri Yalnızca İstenilen Kişiye İleten Bir Projektör!
İngiltere'de bulunan bilim insanları tarafından geliştirilen bu ses projektörü, belirlenen bir yüzü takip ederek sadece o yüzün duyabileceği bir noktaya ses dalgaları yolluyor.

 Bilim ve teknoloji bir saniye bile durmadan gelişmeye devam ediyor. Bilim insanları kimi zaman yeni bir şey icat ederken kimi zamanda var olan teknolojileri kullanarak yepyeni bir şey keşfediyorlar ve bu keşif, bilim dünyasında çığır açıyor.

İngiltere Sussex Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren bir ekip, fazlasıyla ilginç ancak bir o kadar da etkili bir buluş yaptılar. Bilim insanlarının bu buluşu, ilerleyen dönemlerde adından sıkça söz ettireceğe benziyor.


asıl

Bilim insanları bu projektörü geliştirebilmek için fazlasıyla ucuz yöntemler kullandılar. Bu sistemde, özellikle de mühendislik öğrencileri için büyük önem arz eden bir adet Arduino platformu, iki adet 3 boyutlu yazıcı yardımıyla basılmış olan akustik mercek ve bir webcam bulunuyor. Webcam, daha önceden tanımlanmış olan bir yüzü takip ediyor ve bu sayede cihaz, sesi daima yüzü tanımlanmış olan kişiye gönderiyor. Ayrıca mesafeyi ölçme görevini de gören webcam, projektörün hareketli merceğini uygun şekilde ayarlıyor ve sesin net bir şekilde iletilmesini sağlıyor.

Projenin önemli isimlerinden Gianluca Memoli, bu teknolojinin kalabalık ortamlarda kişiye özel sesli mesajların oluşturulabilmesi, kulaklıksız artırılmış ve sanal gerçeklik deneyimleri ve özel ses efektlerinin daha iyi iletilebilmesi gibi alanlarda kullanılabileceğini düşünüyorlar. Bilim insanları şimdi, bu icadı geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyorlar.



Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.