Öğrenci Kariyeri Banner

Ses ve Video Kayıtlarını Şifreleyen Platform: Scrintal

Ses ve Video Kayıtlarını Şifreleyen Platform: Scrintal

Scrintal, speech-to-text teknolojisini kullanarak tüm ses ve video kayıtlarının otomatik deşifresini ve analizini sağlayan kendi yapay zekasına sahip bulut tabanlı bir platform olarak hizmet veriyor.

Eğitimde eşitlik fırsatı yaratmayı amaçlıyor.

Scrintal, öğretmenlerin önceden kaydettikleri ses ve video derslerini yazıya çevirerek öğrencilerin ders içerikleri üzerinden çok daha rahat not almalarını sağlıyor. Girişim aslında iş akışında, mülakatlar sırasında herkes tarafından kullanılabiliyor ancak şu anda özellikle uzaktan eğitim alanında faaliyet gösteriyor. Bu alanda da bilhassa ana dili dışında eğitim görenler, disleksi ve işitme engelli öğrenciler için eğitimde fırsat eşitliği yaratmayı hedefliyor.

Girişim, tüm kayıtların ve derslerin deşifresi yanında çevirisini de sağlayarak hem öğrencilerin hem araştırmacıların hem de medya kayıtlarıyla ilgilenen podcaster, pazar araştırmacıları, UX araştırmacıları gibi tüm grupların işlerini kolaylaştırıyor. 

Hem B2C hem de B2B olarak hizmet veriyor.

Temmuz ayından beri kullanıcı kabul etmeye başlayan girişimi hem bireysel hem de takım olarak kullanmak mümkün. Uygulamada fiyatlar ise saatlere göre belirleniyor. Örneğin; 7 saate kadar 75 TL ücretlendirilirken eğer o 7 saati 15 saate çıkarmak istiyorsanız yüzde 10 indirimli olarak 67,50 TL ödüyorsunuz. Girişim ücretsiz deneme imkanı da sunuyor. Kısacası Scrintal’ın hem B2B hem de B2C yönü mevcut. B2C alanında kullandığın kadar öde modeli kullanıyor, B2B’de ise özel fiyatlandırmaya gidiyor.

Doküman ile medyalar farklı projelere ayrılabiliyor.

Scrintal, diğer benzer çözümlerin aksine deşifre özelliğini çözümün sadece bir parçası olarak görüyor. Sesten yazıya oradan da bilgiye gidilmesi gerektiğini düşündükleri için platformda birçok text analizi özelliği bulunuyor. Scrintal'ı kullanarak audio ve videolarda geçen önemli yerlerin altını çizmek, yorumlar eklemek ve takım olarak aynı dokümanlar ve projeler üzerinde eş zamanlı olarak çalışabilmek mümkün oluyor. Scrintal, kullanıcıların medya yükleyip yazı aldığı bir platform olmaktansa medyalarını notlarıyla birlikte organize edebildikleri bir platform olmayı amaçlıyor. Bu yüzden dosyalama sistemi ile doküman ve medyaları farklı projelere ayırmaya olanak sağlıyor. 

Girişim, 2019 Şubat ayında Almi’den aldığı karşılıksız hibeden sonra, 2019 Eylül ayında Vinnova’nın yenilikçi girişimlere verdiği karşılıksız fonu kazandı. Scrintal, başta eğitim ve araştırma alanı olmak üzere psikologlar, pazar araştırması ve kullanıcı araştırması alanlarında daha fazla bireysel kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. Aynı zamanda bu alanlardaki birçok kurumla da kurumsal anlaşmalarını finalize etmek istiyor.

Scrintal'a buradan göz atabilirsiniz.


Beste  Kurt

Okuyan, sorgulayan ve gelişime açık bir endüstri mühendisi adayı.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.