Öğrenci Kariyeri Banner

Sertifikalı ve Ücretsiz Eğitim Alabileceğiniz 5 Online Platform

Sertifikalı ve Ücretsiz Eğitim Alabileceğiniz 5 Online Platform

Pandemiden dolayı evde olduğumuz süre boyunca online platformlara bağlı hale gelmiş durumdayız. Neredeyse her işimizi internet üzerinden hallediyoruz ve aslında fark etmesek de bu durum hayatımızı kolaylaştırıyor. Bu yazımızda evde oturarak kendinizi geliştirebileceğiniz, size gerçekten fayda sağlayacak ve birçok alanda sertifikalı eğitim alabileceğiniz online eğitim platformlarını listeledik.  

Online Eğitim Alabileceğiniz Siteler

1. Bilgeis.net

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde bulunan bilgeis.net sitesinden pek çok alanda ücretsiz eğitim alabilirsiniz. Web tasarımdan programlamaya, dijital pazarlamadan ofis uygulamalarına kadar birçok kategoriye ulaşabilirsiniz. Eğitiminizi başarıyla tamamladığınız takdirde ODTÜ onaylı sertifika almaya hak kazanırsınız. 

2. Google Dijital Atölye

Google'ın sunmuş olduğu bu platform, Google alanındaki konularda kendini geliştirmek isteyenler için tasarlanmış diyebiliriz. Sitedeki eğitimler; Google Ads, Google Analytics, Dijital Pazarlama ve benzeri konuları içeriyor. Google hesabınızla giriş yapıp ücretsiz bir şekilde istediğiniz dersin eğitimini alabilir ve eğitim sonunda sertifika sınavını başarıyla tamamlarsanız Google onaylı sertifika sahibi olabilirsiniz. 

3. İstanbul İşletme Enstitüsü

Online eğitim platformları arasında en çok tercih edilenlerden biri olan İstanbul İşletme Enstitüsü, ücretsiz eğitim anlamında kullanıcılara pek çok farklı seçenek sunuyor. Bu platform; Yabancı dil, finans, satış-pazarlama, adobe programları, yazarlık, yazılım ve daha birçok konuda kendinizi geliştirmenize olanak sağlıyor. Eğitiminizi tamamlayıp pdf şeklinde ücretsiz sertifika alabilirsiniz fakat resmi sertifika almak isterseniz belli bir ücret karşılığında sahip olabilirsiniz.

4. Udemy

 Popüler hale gelmiş ve farklı alanlarda eğitim veren bir diğer platform ise Udemy. içerisinde hem ücretli hem de ücretsiz eğitimler bulunuyor. İlgi alanınıza göre dersleri seçip kaydolabilirsiniz. Tasarım, pazarlama, yabancı dil, işletme ve benzeri konularda eğitim alabilirsiniz. Eğitimi başarıyla tamamlayanlara sertifika veriliyor.

5. Coursera

Güçlü eğitim kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken Coursera, farklı alanlarda eğitim vererek hem mesleki alanda kendinizi bir adım ileri taşımanızda hem de kişisel gelişiminze katkı sağlama konusunda pek çok fırsat sunuyor. Ayrıca bu site sayesinde dünyadaki seçkin üniversitelere ve sitelere de erişim sağlayabiliyorsunuz. Eğitim sonunda da pek çok yerde geçerliliği olan sertifikaya belli bir ücret karşılığında sahip olabiliyorsunuz.

 

 

Özgün İçerik

 

 

 


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

1 Yorum

  • Rümeysa  Bozaslan

    Gerçekten faydalı 👏

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.