Öğrenci Kariyeri Banner

Şehrin Gürültüsünden Kaçmak İçin Şile

Şehrin Gürültüsünden Kaçmak İçin Şile

Bu yaz çoğumuzun tatil planlarında büyük aksaklıklar yaşandı. Bodrum'u, Marmaris'i düşleyen çoğu tatilci planlarını bu senelik erteleme kararı aldı. Evinden çok uzaklaşmayı istemeyenler de büyük şehirlere yakın küçük sahil köylerine yöneldi. Son yıllarda artan popülaritesiyle Şile gerek İstanbul'a olan yakınlığı gerekse eşsiz doğası ve uzun büyüleyici sahilleriyle hafta sonu kaçamağı yapanların, tatil köylerindeki yazlıkçıların yeni gözdesi.

Antik Yunancada yaban çiçeği anlamına gelen Şile, sadece sahilleri ve doğasıyla değil Roma dönemi ve Selçuklu Türklerinin de izini taşıyan tarihi yerleriyle de görülmeye değer bir yer. Eğer siz de şehrin stresinden, gürültüsünden kaçmak istiyorsanız bu içeriğimiz sizin için bir tur rehberi niteliğinde.

İçeriğimize sahillerden başlayıp manzarasına hayran kalacağınız yerlere doğru gideceğiz.

Ağlayan Kayalar

Şile Fenerinin yaklaşık 500-600 metre arka tarafında bulunan ve kayalar arasından çıkan bir su kaynağıdır. Görüntüsü ve akış şekliyle ağlayan bir insana benzediğinden dolayı bu ismi almıştır.

Akçakese Koyu

Şile’nin belki de en güzel sahili. Akçakese’de yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda muhteşem bir kumsal. Ayrıca Akçakese’de sahil boyunca birbirinden güzel koylar da görmeye değer.

Kabakoz Sahili

Diğerlerine nazaran küçük ama hem az bilindiği hem de daha uzak olduğu için sakin olan bu koy. Sadece dalga seslerini dinlemek için ideal. Özellikle ailelerin ve çiftlerin tercih ettiği Kabakoz Plajı mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Şile Saklıgöl 

Birçok dizi ve film setine ev sahipliği yapan bu yer doğanın sesini duyabileceğiniz eşsiz bir yer. 

Şile Feneri 

Şile Feneri, dünyanın etkin olarak görev yapan en büyük deniz feneridir. 1858-1859 yılları arasında inşa edilmiş Kırım Savaşı sırasında İstanbul Boğazı’na girecek gemilere yol göstermek adına yapılmış fenerlerden biridir. Fener ışığını yaklaşık 56 kilometre uzağa gönderebilecek açık havalarda İstabul Boğazına kadar uzanmaktadır.

Şile merkez

Şile Fenerini gezdikten sonra güzel manzaralı kafelerinde sabah kahvaltınızı edebilir ya da akşam yemeğinde denizin hemen yanındaki balıkçılarda olabilirsiniz. Kendine has güzel manzarasıyla şehrin stresinden kaçmak için yapacağınız hafta sonu kaçamağı sizlere çok iyi gelecek.

Özgün İçerik 

 


Halil Pınarbaşı

Beykent Üniversitesi - Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.