Öğrenci Kariyeri Banner

Seçimde Gerçekleşen İlkler ve Sürprizler

Seçimde Gerçekleşen İlkler ve Sürprizler

28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri, ilk turda adayların yeterli oy elde edememeleri nedeniyle ikinci tura kaldı. Ancak bu seçimde bazı ilkler ve sürprizler de yaşandı.

İşte Seçimde Gerçekleşen İlkler ve Sürprizler:

NTV'de yer alan habere göre bazı kentlerde ilk kez kadın milletvekili seçildi.

3 milletvekilinin çıktığı Nevşehir'de, 2'si AK Parti'den, 1'i de MHP'den olmak üzere, bütün vekiller Cumhur İttifakı'ndan Meclis'e giriyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç MHP'nin birinci sıra adayıydı. Oyların yüzde 20,5'ini alan Kılıç, kentin ilk kadın milletvekili oldu. 

Tarihinde ilk kez kadın milletvekili çıkaran bir diğer kent de Giresun oldu. CHP'den ilk sırada aday gösterilen Elvan Işık Gezmiş, yüzde 20 oy alarak milletvekili oldu.

Seçim, bazı sürprizleri de beraberinde getirdi. CHP, 43 yıl aradan sonra Rize'den milletvekili çıkardı. Yüzde 21,4 oy alan inşaat mühendisi Tahsin Ocaklı, meclise yer alacak. 

Bir sürpriz de Erzincan'da yaşandı. 2015'ten bu yana kentten milletvekili çıkaramayan CHP, bu kez bir milletvekili meclise gönderecek. CHP listelerinden aday olan Mustafa Sarıgül, yüzde 36,2 oy almayı başardı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.