Öğrenci Kariyeri Banner

Schengen Vizesi Başvurularında Yeni Dönem!

Schengen Vizesi Başvurularında Yeni Dönem!

Avrupa Birliği (AB) Konseyi ve Avrupa Parlamentosu, Schengen vizelerinin dijitale dönüştürülmesi üzerine yeni yasa tasarısında anlaşmaya vardı.

Söz konusu yeni yasa yürürlüğe girdiğinde, pasaportlara yapıştırılan vizeler dijital hale gelecek ve 2 boyutlu barkod olarak internet üzerinden iletilecek. Vizeler mobil cihazlara indirilebilecek ve vize başvurusu yapanlar, internet üzerinden birçok dilde vize talebi oluşturabilecek.

Konsolosluğa Gitmeden Başvuru Yapılabilecek!

Yeni sistemle birlikte başvurular tek bir internet platformu üzerinden gerçekleştirilecek. Gerekli olan evraklar, bu platform üzerinden yüklenecek, ayrıca vize ücreti de buradan ödenebilecek.

Başvuru sahiplerine çoklu ülke ziyareti yapmak istediklerinde başvuruyu hangi ülkenin aldığı aktarılacak. Sistem, AB ülkelerinin sınır yönetim sistemleri ve veri tabanlarıyla uyumlu olarak işleyecek.

Schengen ülkelerinin konsolosluklarına sadece ilk kez vize başvurusu yapanlar, biyometrik verileri geçerli olmayanlar ve yeni pasaport alanlar fiziken gitmek durumunda kalacak.

Schengen vizesinin dijitalleşmesiyle birlikte maliyetlerin düşmesi, vize başvurularının hızlanması ve kolaylaşması amaçlanıyor. AB, bu yöntemle Schengen bölgesinin güvenliğini artırmayı da hedefliyor.

Yasa tasarısı, AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu tarafından resmen onaylanmasının ardından AB'nin resmi gazetesinde yayımlanacak ve yayımlanmasından 20 gün sonra da resmi olarak yürürlüğe girecek.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.