Öğrenci Kariyeri Banner

Sanat Eseri Gibi Kampüsleriyle 10 Dünya Üniversitesi

Sanat Eseri Gibi  Kampüsleriyle 10 Dünya Üniversitesi

Üniversite tercihlerinde yaşam kalitesi oldukça önemli bir kriterdir. Üniversitelerin hedefi ise iyi bir eğitimin yanı sıra kampüsleriyle de öğrencilere güzel bir sosyal hayat sunmaktır. Bu noktada kampüslerin güzelliği ve sunduğu hizmetler oldukça önemli bir yere sahiptir.

Ormanlık alanları, etkileyici binaları ve nefes kesen manzaralarıyla dünyanın adeta sanat eseri olarak nitelendirilen üniversite kampüslerinden derlediğimiz 10 dünya üniversitesi sizlerle!

1- Michigan Üniversitesi, Amerika

1817'de kurulan üniversite, oldukça büyük kitap havuzu olan bir kütüphaneye sahip. Bu kütüphane eyaletin en göz alıcı kütüphanesi olarak tanımlanıyor.

2- Chicago Üniversitesi, Amerika

1890 yılında John D. Rockfeller tarafından kurulan üniversite dünyanın en büyük kütüphanelerinden birine ev sahipliği yapmaktadır. 

3- Durham Üniversitesi, İngiltere

İngiltere'de açılan ilk üniversite olan Durham, 1832 yılında kurulmuştur.  Hogwarts'a benzerliği nedeniyle popülerliğini koruyor.

4-  Sorbonne Üniversitesi, Fransa

1257 yılında Robert Sorbon tarafından kurulmuş olan Sorbonne en eski Fransız üniversitesi unvanına sahiptir. 68 öğrenci hareketinden etkilenen üniversite, 2018 yılında yeniden yapılanarak kampüslerini Paris'in belli yerlerine dağıtmıştır. Sınıfları, çalışma alanları ve kütüphaneleri ile fark yaratan tasarımları ders dinlemeyi engelleyecek gibi görünse de akademi alanında en iyi üniversitelerden biri olan Sorbonne'un 32 Nobel Ödülü bulunmaktadır.

5-  Bologna Üniversitesi, İtalya

Dünyanın eski üniversitesi olan Bologna, 1088 yılında kurulmuştur. Bologna Üniversitesi eğitim hayatına hukuk ile başlamış olsa da 14.yüzyılda mantık, tıp, astronomi, teoloji, Yunanca gibi alanlarda eğitim vererek dönemin ilk ve en iyi eğitim kurumu olmuştur.

6- Padua Üniversitesi, İtalya

1222'de İtalya’nın Padua şehrinde inşa edilen üniversite aynı zamanda İtalya'nın en eski ikinci, dünyanın ise en eski beşinci üniversitesidir. Padua'yı diğer üniversitelerden ayıran ise içinde bulunan dünyanın ik anatomik tiyatrosu! 1595'te yapılan tiyatro, 17.yüzyıldaki tüm anatomi çalışmalarına örnek olmuş muhteşem bir eserdir.

7- Pavia Üniversitesi, İtalya

1361'de kurulan üniversitenin belli bir kampüsü yoktur, o yüzden Pavia şehri, üniversitenin “şehir kampüsü” olarak adlandırııyor.

8- Eötvös Loránd Üniversitesi, Macaristan

1777'den beri Budapeşte'te olan üniversitenin kuruluşu 1635 yılına dayanmaktadır. Macaristan'ın en köklü üniversitelerinden biri olan ELTE, 5 Nobel Ödülü'ne sahiptir. Geleneklere bağlı ve idealist bir okul olan ELTE üniversitesinin kütüphanesi Ortaçağ mimarisinin günümüze uyarlanmasıyla yapılmıştır.

9- Charles Üniversitesi, Çek Cumhuriyeti

Bir Ortaçağ üniversitesi olan Charles Üniversitesi'nin 672 yıllık bir tarihi var! Çek Cumhuriyeti'nin en eski ve prestijli olan okulun kökleri 1348'e dayanıyor. Barok stiline sahip kütüphane üniversiteye ait, günümüzde Çek Milli Kütüphanesi olarak anılıyor. Üniversite aynı zamanda içinde birkaç müzeye ve 2 botanik parka da ev sahipliği yapıyor.

 

10- Sydney Üniversitesi, Avustralya

1850'de kurulan üniversite Avustralya'nın ilk üniversitesi! Dünyanın en güzel 10 kampüsü listesinde bulunan üniversite neo-gotik tarzda yapılmıştır.

Bonus: 

Koç Üniversitesi, Türkiye

Koç Üniversitesi, 1993 yılında İstanbul'da eğitime başlamış olan bir vakıf üniversitesidir.

Kaynak


Nur  Erler

Kitaplara kulak ver, yıllar önce yazılmış o sözcüklerin sana anlatacak çok şeyi var. Giresun Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.