Öğrenci Kariyeri Banner

SALT 30 Haziran'da Kapılarını Açıyor!

SALT 30 Haziran'da Kapılarını Açıyor!

 SALT, kamu sağlığını gözetmeye yönelik bir dizi tedbirle 30 Haziran’da kullanıma açılıyor. 

 

SALT Galata Hakkında

Bankalar Caddesi’nde yer alan SALT Galata, Fransız asıllı Levanten mimar Alexandre Vallauri tarafından Bank-ı Osmanî-i Şahane için tasarlandı ve 1892 yılında hizmete açıldı. Yapı, anıtsal ölçeğinin yanı sıra, ön ve arka cephelerde kullanılan neoklasik ve oryantalist mimari üsluplardaki şaşırtıcı farklılık dolayısıyla İstanbul’da benzersizdir.
 

SALT Beyoğlu Hakkında

İstiklal Caddesi’nde yer alan, altı katlı SALT Beyoğlu, 19. yüzyılın ikinci yarısında Siniossoglou Apartmanı adıyla cadde kotunda ticaret, üst kotlarda konut kullanımına açıldı. 1950’lerden itibaren Beyoğlu’nda yerleşik nüfusun seyrekleşmesiyle konut işlevini yitirerek ticaret, politika ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Taşıyıcı sistemi çelik putrel ve volta döşemeden meydana gelen tam kâgir yapının yeniden işlevlendirme çalışmaları, Ağa Han ödüllü mimar Han Tümertekin’in yönetiminde Mimarlar Tasarım tarafından yürütüldü.

 

30 Haziran’da kısıtlı kullanıma açılan SALT yapılarında kamu sağlığının korunması için belirlenen yeni uygulamalar şu şekildedir:

İşleyiş


SALT Galata’da sergi mekânları, Osmanlı Bankası Müzesi dijital istasyonları, SALT Araştırma ve Kafe; SALT Beyoğlu’nda Forum alanı ile her iki yapıda Robinson Crusoe 389 kitabevi kullanımdadır.

SALT Beyoğlu, Pazartesi hariç her gün 13.00-19.00 saatlerinde hizmet verir. Kamu kullanımına açık alanlara aynı anda en fazla 40 misafir kabul edilir.

SALT Galata, Pazartesi hariç her gün 11.00-17.00 saatlerinde hizmet verir. Kamu kullanımına açık alanlara aynı anda en fazla 50 misafir kabul edilir.

SALT Araştırma, Salı-Cumartesi günleri 11.00-17.00 saatlerinde, ana salonda yalnızca randevulu kullanıcılara hizmet verir. Genel koşullar ve randevu formu saltresearch.org‘da bulunmaktadır. SALT Araştırma Ferit F. Şahenk Salonu ileri bir tarihte hizmete girecektir.

 

DETAYLI BİLGİ


Gökçe Öztürk

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Gökçe Öztürk..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.