Öğrenci Kariyeri Banner

Sağlık Bakanlığı, Youtuber'larla Çalışacağını Açıkladı!

Sağlık Bakanlığı, Youtuber'larla Çalışacağını Açıkladı!

Türkiye’deki aşılanma hızı giderek düşerken, gençler arasında daha bulaşıcı olduğu tespit edilen delta varyantı etkisini artırıyor. Bu sebeple Sağlık Bakanlığı gençlere ulaşmak adına YouTuberlar ile çalışacak.

İki doz Sinovac aşısı olup, yeni varyantlar ortaya çıktıktan sonra üçüncü doz aşısını olmayanların tehlike altında olduğu söyleniyor. Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı verilere göre, özellikle 18-24 yaş arası gençlerin aşılanma programında yavaşlama var. Bunda yeni varyantların etkisi büyük diyebiliriz.

Türkiye genelindeki aktif vakaların %40 23 yaş altında. İşte bu nedenle Sağlık Bakanlığı, gençlere ulaşmak için YouTuberlar ile işbirliği yapmaya başlayacak. Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre bakanlık, gençlerin kendi istekleri ile aşı olmalarını sağlamak adına böyle bir çalışma yapacak. Ancak projenin detayları henüz netleşmiş değil.

Türkiye’de nüfusun %65’i en az 1 doz, %57’si ise 2 doz aşı oldu.Bu aşılanmaların büyük bir kısmı, yukarıdaki grafikte de görüldüğü gibi Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında uygulandı. Ancak Eylül ayının ilk günlerinden itibaren günlük yeni aşılanan kişi sayısında ciddi bir düşüş olduğu görülüyor. 

Delta varyantı sosyal olarak daha aktif olan, dolayısı ile bulaş tehlikesi daha yüksek gençleri hedef alıyor. Bu sebeple Sağlık Bakanlığı’nın atacağı adım kağıt üzerinde mantıklı görünüyor. Fakat uygulamada nasıl bir yol izlenceği merak konusu.

Sizce bu mantıklı bir hamle mi?

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.