Öğrenci Kariyeri Banner

Sağlık Bakanlığı, Deprem Sonrası Bilgilendirme Platformu Oluşturdu!

Sağlık Bakanlığı, Deprem Sonrası Bilgilendirme Platformu Oluşturdu!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremin ardından Sağlık Bakanlığı, yeni bir web sitesi oluşturduğunu duyurdu. Bu web sitesinde, halk sağlığının korunması ve sağlık çalışanlarının o bölgede nasıl bir yol izlemesi gerektiği anlatılıyor.

Yeni platformda, depremde zarar gören kişilerin ve sağlık çalışanlarının halk sağlığı konusunda yapmaları gereken adımlardan bahsediliyor. Web sitesinin en başında deprem sonrası su ve besinler ile bulaşan hastalıkları önlemek için neler yapılması gerektiği anlatılıyor. Hemen ardından bireysel su temini ve kişisel hijyen hakkında önemli bilgiler veriliyor.

Su Dezenfeksiyonu Anlatılıyor!

Deprem bölgesinde ısınma yöntemi olarak elektrikli sobaların olmadığı yerlerde geleneksel sobalar kullanılıyor. Normal sobaların en büyük sorunu ise karbonmonoksit zehirlenmeleri oluyor. Bölgede yaşayan kişilerin bu gibi durumlarda zehirlenmemeleri için neler yapabilecekleri de anlatılıyor.

Afet bölgesinde sorun yaşanan en büyük konulardan biri de su dezenfeksiyonu oluyor. Su dezenfeksiyonu için sodyum hipoklorit (Çamaşır Suyu) kullanımının önemi vurgulanıyor. Böylece ortamdaki oluşacak hastalıkların önüne temiz sayesinde geçiliyor.

Sağlık Çalışanlarının Da Sağlığı Önemli!

Deprem sonrasında deprem sonrası akut müdahale ve toparlanma aşamalarında sağlık çalışanlarının sağlığı ve güvenliği konusunda da önemli bilgiler yer alıyor. Sağlık çalışanları genellikle olay yerinde tıbbi müdahale sağlayan ve yaralı kişilerin kurtarılması ve tahliyesine yardım eden ilk kişiler olduğu için yapılan her müdahale hayati önlem taşıyor. 

Acil ve afet durumlarında bebeklerin beslenmesi de oldukça önemli konular arasında yer alıyor. Bebeklerin bu süreçte anne sütü ya da alternatif besinlerle nasıl beslenmesi gerektiği detaylıca anlatılıyor.

Deprem sürecinde besin bulabilmek başlı başına sorunken çölyak hastalarının da nasıl besleneceği oldukça merak ediliyor. Çölyak hastaları için güvenli beslenme yolları detaylıca yer alıyor.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.