Öğrenci Kariyeri Banner

Sabancı Vakfı Bursları Burs Başvurusu Başladı!

Sabancı Vakfı Bursları Burs Başvurusu Başladı!

Hacı Ömer Sabancı Vakfı Bursları, Burs Başvuru Koşulları. Sabancı Vakfı 2020-2021 Döneminde Burs Başvurusu Başladı.

Her Yıl Yeni 400 Öğrenciye Burs Veren Ve Eski Burs Verdiği Öğrencilerle Birlikte Yıl Boyunca 1500 Öğrenciye karşılıksız Burs Veren Vakfın Bursları 9 Ay Süre İle Ekim Ve Haziran Aylarında Öğrencilerin Banka Hesaplarına Yatırılır.

Sabancı Vakfı bursları, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak verilmektedir.

Sabancı Vakfı bursları, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak verilmektedir.

Ayrıca Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından engel ve başarı durumuna göre tespit edilen ve yurt içindeki devlet üniversitelerine yerleştirilen

Sponsorlu Bağlantılar

15 öğrenci ile kalkınmada öncelikli illerde yerleştirme puanı itibariyle il birincisi olarak tespit edilen ve yurt içindeki devlet üniversitelerine yerleştirilen 15 öğrenciye de Sabancı Vakfı bursu verilir.

Burs Başvurusu İçin 2020 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS), Yerleştirme Puan Türü Esas Alınmak Üzere, En Az Aşağıda Belirtilen Puanları Almış Olmak Gereklidir:

Sayısal Puanı: 475
Eşit Ağırlık Puanı: 430
Sözel Puanı: 410
Dil Puanı: 445

• Burs, Türkiye’de lisans öğrenimi gören T.C. uyruklu öğrenciler için geçerlidir.
• Aşağıda belirtilen Üniversitelerin Burs Komiteleri tarafından yapılacak değerlendirme ile adayların başarı durumları ve maddi desteğe ihtiyaçları esas alınarak Sabancı Vakfı bursu alacak öğrenciler belirlenecektir. Marmara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’da öğrenim gören öğrencilerin burs başvuruları ise www.e-bursum.com web sitesi üzerinden kabul edilmektedir. (Başvurular yakında açılacaktır)
• Ekim-Haziran aylarında olmak üzere 9 ay süreyle aylık 780 TL burs ödemesi yapılacak olup, burslar burs almaya başlanan tarihten başlayarak normal öğrenim süresi dahilinde devam eder.
• Sabancı Vakfı Bursları karşılıksız olup, geri ödeme veya hizmet yükümlülüğü içermemektedir. Ancak mezun bursiyerler gönül borcunu ödemek için dilerlerse burs almakta olan öğrencilere deneyim ve bilgi aktarmak için mentorluk yapabilir.

Sabancı Vakfı Bursları, 2020 yılında aşağıdaki üniversitelere, belirtilen puan türlerinde yerleştirilen öğrencilere verilir:
Sabancı Vakfı

Son Başvuru Tarihi
Üniversitelerin burs başvuruları için geliştirdiği başvuru formu ve istenen belgeler Sabancı Vakfı bursları için de aynen geçerli olacaktır. Sabancı Vakfı bursları için başvuruların ve gerekli belgelerin öğrenci tarafından kayıtlı olduğu üniversitenin belirlediği tarihe kadar Öğrenci İşleri / Burs Ofisi’ne teslim edilmesi gerekmektedir. Öğrenci İşleri / Burs Ofisi tarafından farklı bir tarih belirlenmediği durumda son başvuru tarihi 23 Ekim 2020’dir.

Marmara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’da öğrenim gören öğrencilerin burs başvuruları ise www.e-bursum.com web sitesi üzerinden kabul edilmektedir. www.e-bursum.com web sitesi üzerinden 23 Ekim 2020 tarihine kadar yapılacak başvurular arasından bursiyer seçimi üniversitelerin burs komiteleri ile değerlendirilerek yürütülecektir. (Başvurular yakında açılacaktır)

Burslar Hakkında Bilgi
• Sabancı Vakfı bursları, T.C. uyruklu ve her yıl üniversiteye yeni kayıt yaptıran lisans öğrencileri için geçerlidir.
• Üniversiteye Giriş Bursu için öğrencilerin Sabancı Vakfı tarafından belirlenen en az taban puanlar ile belirlenen üniversitelere yerleştirilmesi ve maddi desteğe ihtiyacı olması gereklidir.
• Sabancı Vakfı-Vista Bursu 4 yıllık Turizm İşletmeciliği programlarına yöneliktir.
• Sabancı Vakfı-Vista Bursu için maddi desteğe ihtiyacın yanı sıra Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye göre en az yerleştirme puan şartı aranmaktadır.
• Burs başvurusu için istenen taban puanlar ve üniversiteler her yıl Eylül ayında web sitemizde ilan edilir.
• Başvurular öğrencinin kayıtlı olduğu üniversitenin belirlediği tarihe kadar Öğrenci İşleri/Burs Ofisi kanalıyla kabul edilmektedir. Öğrenci İşleri/Burs Ofisi tarafından farklı bir tarih belirlenmediği durumda son başvuru tarihi 23 Ekim’dir. Sonuçlar yine aynı birimler tarafından Üniversitelerde Kasım-Aralık ayı içerisinde duyurulmaktadır.
• “Üniversiteye Giriş Bursu” ve “Sabancı Vakfı-Vista Bursu” için bursiyer seçimleri üniversiteler tarafından, “Kalkınmada Öncelikli İller” ve “Engelli Öğrenciler” Bursları için bursiyer seçimleri ÖSYM’den alınan listeler çerçevesinde Sabancı Vakfı tarafından yapılır.
• Marmara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’da öğrenim gören öğrencilerin burs başvuruları ise www.e-bursum.com web sitesi üzerinden kabul edilmektedir. www.e-bursum.com web sitesine yapılacak başvurular arasından bursiyer seçimi üniversitelerin burs komiteleri ile değerlendirilerek yürütülecektir. (Başvurular yakında açılacaktır)
• Sabancı Vakfı bursları karşılıksızdır, geri ödeme ve hizmet yükümlülüğü getirmez. Ancak mezun bursiyerler gönül borcunu ödemek için dilerlerse burs almakta olan öğrencilere deneyim ve bilgi aktarmak için mentorluk yapabilir.
• Öğrenimine başarıyla devam eden ve burs kesilmesini gerektiren herhangi bir durum olmayan öğrencilerin bursları, burs almaya başladıkları tarihten başlayarak kayıtlı oldukları öğretim programındaki normal öğrenim süresi dahilinde devam eder.


• Aşağıdaki durumlarda burs programımız bulunmamaktadır:
-İlk ve ortaöğretim bursu
-Ön lisans, yüksek lisans ve doktora bursu
-Yurt dışı öğrenimi için burs
-Burs kontenjanı ayrılan üniversiteler dışındaki üniversiteler için burs
-Üniversite ara sınıflarda talep edilen burs
-Okul harcının karşılanması için burs
-Kurs ücretinin karşılanması için burs


• Sabancı Vakfı dışında kişi ve kurumlardan burs alan bursiyerlerin belirlenmesi için Sabancı Vakfı burs veren kişi ve kurumlarla işbirliği yapabilir, bursiyer bilgilerini paylaşabilir.

Burs Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin Vakfın Resmi İnternet Sitesine Gitmek İçin Tıklayın.


Gökçe Öztürk

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Gökçe Öztürk..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.