Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrencilere Burs Desteği Bu Sefer Blockchain Tabanlı Girişimden

Öğrencilere Burs Desteği Bu Sefer Blockchain Tabanlı Girişimden

                 Üniversite ve lise öğrencilerin özellikle okulların yeni açıldığı dönemde ardı ardına hız kesmeden gelen burs haberlerinin takip ettiğini biliyoruz. Bu sefer işler değişti. Öğrenciler bir amaç uğruna bu platform üzerinden eğitim adına para toplayabilecek ya da burs vermek isteyen kişi veya firmalarla buluşabilecek.

                Blokzinciri tabanlı proje kapsamında öğrenciler, Ethereum ağı üzerinde geliştirilen akıllı sözleşmeler aracılığıyla, ağ üzerine tanımlı kripto paralarla kendilerine maddi destek toplayabiliyor. İşlemler öğrencilere ait dijital cüzdanlardaki eliptik eğri yöntemiyle şifreleniyor ve dijital imza ile gerçekleşiyor. Öğrenciler, topladıkları destekleri kendi banka hesaplarına hem hızlı hem de ek bir ücret ödemeden yatırabiliyor. Bu sayede öğrenciler aldıkları destekler üzerinde doğrudan kontrol sahibi olurken, destekçileri de platform üzerinden destekledikleri öğrencilerin başarı durumunu şeffaf bir platform üzerinden takip edebiliyor.

altın, altın rengi, banknot içeren Ücretsiz stok fotoğraf

               20 öğrenciye ayda 1.000 TL’lik burs sağlama hedefini benimseyen platform, blokzinciri teknolojisinin getirdiği akıllı sözleşmeler sayesinde burs desteği süreçlerini hızlı, güvenli ve şeffaf hale getiriyor.

               Uçurtma Projesi’nin burs desteği sunmak isteyen birey ve kurumlarla öğrenciler arasında şeffaf bir ilişki kurmayı hedeflediğinin altını çizen Uçurtma Projesi Kurucusu Mert Susur, konuyla ilgili şu açıklamayı yapıyor: “Web sitemiz üzerinden öğrencilere yapılan tüm bağışları ve ödemeleri şeffaf bir şekilde gösteriyoruz. Öğrencilerin başarılarını da yine aynı tabloya yansıtıyoruz. Kullanıma yeni açtığımız özelliğimiz sayesinde kurumlar tüm Uçurtma öğrencilerine destek olup hayallerine ortak olabilecekler. Buradan toplanan tüm gelirler merkezi bir organın kontrolünde olmayan akıllı sözleşmeler tarafından tüm öğrencilere ihtiyaçlarıyla orantılı bir şekilde otomatik olarak dağıtılacak. Sayfamızdaki ‘işlem geçmişi’ özelliği sayesinde destekçiler hangi öğrencinin hesabına ne kadar ulaştığını şeffaf ve açık bir şekilde görebilecekler. Tüm kurumları otonom ve şeffaf bir destek sürecine ortak olarak uçurtmalara rüzgar olmaya davet ediyoruz.”


Sude Genç

KTO Karatay Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi. İnstagram: sugenc20

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.