Öğrenci Kariyeri Banner

Sabah Rutininizi Bu Maddeler ile Verimli Hale Getirin!

Sabah Rutininizi Bu Maddeler ile Verimli Hale Getirin!

Erken kalkar yol alır söyleminden sonra yazılan onca yazı, çekilen videolar yine de pandemi sürecinde tembelleşmemize engel olmadı ne yazık ki. Sabah erken uyanmanın farkını ilk 10 günden sonra fark edenler bir daha bırakamazmış diyorlar:) Zamandan tasarruf ettiğimiz, günlerimizi dolu dolu yaşadığımız daha dinç ve sağlıklı yaşadığımız bu anları birazdan bahsedeceğim maddeler ile daha da verimli hale getirmek sizin elinizde! Gelin birlikte bakalım.

1. Kahve değil Spor!

rutin 1

Evet doğru duydunuz. Kafeini gün içinde gereğinden fazla almanın vücunuduza fazlasıyla zararı olacağı kaçınılmaz sondur. Sabahları güne ılık limonlu su ile başlamak ve kendinize göre belirlediğiniz (bana göre 30 dakika) süre zarfında hafif sporlar yapmanın enerjinizi artırdığını çok net bir şekilde göreceksiniz.

2. Her Güne Nefes Tekniği

rutin 2

Güne daha iyi başlamanın altın kuralı olarak kabul edilen hatta sadece sabahları değil günün belirli anlarında da işinize yarayacak 4-7-8 nefes taktiğini daha önce duymuş muydunuz? Öncelikle derin ve büyük bir nefes alın. Ardından 4 saniye boyunca burundan nefes alırken 7 saniyede nefesinizi tutun ve 8 saniyede aralıklarla nefesinizi verin! İşte nefes egzersiziniz de tamam:)

3. Düzenli Soğuk Duş

rutin 3

Uzmanlara göre her gün yapacağınız 5-10 dakikalık soğuk duş özgüveninizi artırırken, vücudun iyileşmesinde de büyük rol oynar.

4. Her Sabaha 15 Dakika Kitap

rutin 4

Bir başka seçenek olarak da kitap var tabii. Her gün okuyacağınız 10 sayfa kitap bile sizlerin gün içerisindeki veriminizi artırmanızda, düşünmenizde ve odaklanmanızda fazlasıyla yararlı olacaktır.

5. Fazla değil Dengeli Kahvaltı

rutin 5

Sağlıklı beslenme başlığı altında insanlara yöneltilen kahvaltı olanakları günümüzde oldukça yanlış. Kahvaltı günün en önemli öğünü olmakla birlikte size uygun ve gerekli olan proteini, karbonhidratı alacağınız bir öğündür de ayrıca. O yüzden kahvaltınızdan eksik etmeyeceğiniz proteinleri, karbonhidratları bir serpme kahvaltı yapıyormuşçasına değil de dengeli hale getirerek yapmak sabah rutininizin vazgeçilmez parçası olmalıdır.

Ayrıca;

Sabahları hafif bir müzik ile güne başlamak sizlere iyi gelecektir. Kesintisiz, reklamsız uygulamaları olan pop, classic veya jazz müziklerin zevkine doyamayacağınız "RADIO SWISS" yazıma göz atmanızı öneririm!


İlayda Tanyel

Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.