Öğrenci Kariyeri Banner

Rusya, iPhone Kullanımını Yasaklıyor!

Rusya, iPhone Kullanımını Yasaklıyor!

Rusya, devlet dairelerinde iPhone kullanılmasını yasaklıyor. Devlet memurları artık iş için Apple ürünlerini kullanamayacak.

Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından alınan karara göre, ülkedeki Apple ürünlerine kısıtlama getirildi. Bu kararla birlikte, Rusya’nın devlet dairelerinde iPhone kullanımının yasak olacağı anlamına geliyor.

Devlet Çalışanları Apple Kullanamayacak!

Rusya hükümeti, Apple cihazlarının devlet memurları tarafından kullanılmasının yasaklandığını açıkladı. Devlet çalışanlarının iPhone, iPad, Mac gibi ürünleri iş için kullanmasını yasaklayan yeni yasa, ABD’ye karşı siber güvenlik adımı olarak atıldı.

FSB’nin bir süre önce yayınladığı dosyaya göre; ABD’li istihbarat kurumları, casusluk operasyonlarında Apple ürünlerinden yararlanıyor. Rusya Ticaret Bakanlığı, Telekomünikasyon ve İletişim Araçları Bakanlığı gibi diğer devlet kurumları benzer yasakları uygulamak istediğini açıkladı.

Yasak yalnızca hükümetle ilgili işler için geçerli olacak. Yani devlet çalışanları kişisel işleri için Apple ürünlerini kullanabilecek. Apple ise ürünlerinde arka kapı oluşturmak için hiçbir hükümetle iş birliği yapmadığını belirtti. Şirket, cihazlarının güvenliğini ve kullanıcı gizliliğini korumaya kararlı olduğunun da altını çizdi.

Apple, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasından sonra ülkedeki Apple Pay hizmetlerini askıya almış ve ürünlerinin Rusya’daki satışını durdurmuştu.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.