Öğrenci Kariyeri Banner

Ruhunuzun Ufkunu Açacak 5 Klasik Müzik Eseri Ve Hikayeleri

Ruhunuzun Ufkunu Açacak 5 Klasik Müzik Eseri Ve Hikayeleri
Klasik müzik, kültürel açıdan yüksek olarak bilinen klasik batı müziğidir. Halk müziğinden farklı olup kökenleri batı Avrupa'ya dayanır. En mühim özelliği ise çok sesli olmasıdır.  Bu ses sizin ruhunuza uzanacak güzel bir yolculuk olacaktır.

1. Antonio Vivaldi - Four Season 

Vivaldi, mevsimlerin geçişlerini bu eseriyle müziğine yansıtmıştır. İlk konçertosu "İlkbahar"dır. Teması ise ilkbahar gibi ruha mutluluk verir ve zevklidir. Yaz ise daha sert bir geçişe sahiptir.  Sonbahar, hareketli ve sessiz bir dinlenme sürecini anlatır. Son olarak Kış, dinginliği ve huzuru anımsatır.

indir (1)_790x445

Müzik için tık

2. Frédéric Chopin- Funeral March 

Chopin bu eseri kendi ölümü için yazmamıştır. Aslında bu eseri yazdığında en parlak dönemini yaşıyordu. Bu eseriyle Beethoven'ı geride bırakmış ve eleştirmenlerden farklı tepkiler almıştır. Hatta Schumann bu esere çılgınlık demiştir. Eserde korku duygusu ağır basmaktadır. Bu eseri çaldıktan sonra hemen gittiği biliniyor. Onun için ne ifade ettiğide bilinmez bir soru.

indir (2)_790x445

Müzik için tık

3. Joseph Haydn- Symphony No.102 Miracle

Haydn birçok opera ve orkestra yönetti. Bununla birlikte Macar zengin bir ailenin müzisyeni olarak çalıştı. Kendine özgü bir tavrı vardı. Bu da onun diğer sanatçılardan farklı yapıyordu. Avrupa'ya yayılan besteleri büyük ün topladı. Haydn'ı dinlemek isteyenler Londra Kraliyet Tiyatrosunda buluştu ve dinleyiciler Orkestrayı görebilmek için koltuklarından kalkarak sahneye doğru ilerledi. Büyük bir gürültüyle dev avize, seyircilerin önceki oturdukları koltuklara düştü. Herkes o şokla "mucize,mucize" diye bağırmaya başlamışlardı. Bu olaydan 30 kişinin hayatı kurtuldu ve bu durum senfonin ismine bir ışık oldu.

indir (3)_790x445

Müzik için tık

4. Ludwig Van Beethoven- Moonlight Sonata 

Beethoven bu eseri aşık olduğu İtalyan Giulietta Guicciardi'ye armağan etmiştir. Ama Giulietta babası tarafından Beethoven'dan daha zengin biriyle evlendirilmiştir. Beethoven ise derin bir üzüntüyle bu eseri ortaya koymuştur.

indir (4)_790x445

Müzik için tık

5. Rimsky Korsakov- Scheherazade

Korsakov doğu ezgilerini barındıran bu eseriyle herkese hitap etmektedir. Korsakov, Binbir Gece masallarından ilham almıştır. Eserinde masalda olan tüm duygulara yer verir. Bu eser dört ayrı bölümden oluşur. Her bölümde ise masalın konusunun başlıkları vardır.

images_790x445

Müzik için tık

 

 

Kaynak  2 3 4

Özgün İçerik: Zeynep Bilen

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.