Öğrenci Kariyeri Banner

RTÜK'ten Sosyal Medya ve Dijital Platformlara Kritik Uyarı!

RTÜK'ten Sosyal Medya ve Dijital Platformlara Kritik Uyarı!

RTÜK, sosyal medya ve dijital yayın platformlarına ilişkin yeni bir açıklama paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, gerekli hallerde yaptırım uygulanabilir.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) son zamanlarda vatandaşlardan çok fazla şikayet aldıklarını ifade ederek sosyal medya platformlarına ve internet yayıncılarına yönelik uyarı yaptı. RTÜK İletişim Hattı ve CİMER üzerinden kullanıcıları dinleyen Üst Kurul, internet tabanlı platformların yayıncılık ilkelerine uymak zorunda olduğunu belirtti.

'Her Türlü Yaptırıma Açığız'!

RTÜK, internet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık alanının düzenleme faaliyetlerine hız kazandırdıklarını duyurdu. Bu konuda platformları ve yayıncıları takip ettiklerini ifade eden Üst Kurul, her türlü yaptırıma da açık olduklarını dile getirdi.

RTÜK’ten yapılan açıklamada, “Son dönemde vatandaşlarımızdan da bu platformlara ilişkin çokça şikayet almaktayız. Alo 178 RTÜK İletişim Hattı, CİMER gibi mecralar üzerinden fazlaca vatandaş bildirimi kayıtlarımıza girmiştir” ifadelerine yer verilirken, internet üzerinden provokatif paylaşımlar yapan hesapların incelendiği belirtildi.

Kurul ayrıca manevi ve kültürel değerlerin korunmasında hassas davranacaklarını, ancak yaptırım gücünü son çare olarak kullanmak istediklerinin altını çizdi.

RTÜK’ün açıklamasında, “İyi niyetli çabalarımızın dikkate alınmaması veya yapıcı uyarılarımıza riayet edilmemesi durumunda ise RTÜK en ağır müeyyideleri uygulamaktan çekinmeyecektir” şeklinde bir not düşüldü.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.