Öğrenci Kariyeri Banner

Reklamlı Netflix Paketinin Fiyatı Belli Oldu!

Reklamlı Netflix Paketinin Fiyatı Belli Oldu!

Netflix'in geçtiğimiz aylarda açıkladığı reklamlı premium paketi bugün resmi olarak tanıtıldı. Planın ilk olarak hangi ülkelerde kullanıma sunulacağı ve fiyatı hakkındaki ayrıntılar da resmen belli oldu.

Dünyanın en büyük dizi ve film yayın platformlarından birisi olan Netflix, uzun yıllar boyunca karşı çıktığı reklamlı abonelik sistemine bu yılın başlarında olumlu bakmaya başlamıştı. Daha sonraları bu paket hakkında ufak tefek bazı bilgiler ortaya çıksa da Netflix, bu paketlerin ne zaman ve hangi ülkelerde kullanıma sunulacağı konusunda sessiz kalmıştı. Bugün yapılan açıklamada reklamlı paket kamuoyuna tanıtıldı.

1 Saatte 4-5 Dakikalık Reklam Olacak!

Yapılan basın açıklamasında reklamlı premium planının ilk etapta 3 Kasım’dan itibaren 12 ülkede kullanıma sunulacağı belirtildi. Avustralya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Meksika, Güney Kore, İspanya, Birleşik Krallık ve ABD’de kullanıma sunulacak paketler 6,99 dolar üzerinden ücretlendirilecek.

Reklamlı planda ilk etapta platformdaki tüm içeriklerin yüzde 5 ila yüzde 10’luk bir kısmı bulunmayacak. Hangi içeriklerin eksik olacağı hakkında bir açıklama yapılmazken kullanıcılara göre popüler içeriklerin çoğu bu planda kullanılamayacak. Öte yandan reklamlı plana abone olan kullanıcılar içerikleri aynı anda sadece 1 cihazda ve 720P çözünürlükte görüntüleyebilecek. 

Reklamlı paketi kullanan kullanıcılar, izledikleri 1 saatlik içerikte yaklaşık 4-5 dakikalık reklam izleyecek. Ayrıca reklamların yaklaşık 15 ila 30 saniye arasında süreceği ve geçilemeyeceği de belirtildi. Netflix’in bu yeni reklamlı abonelik sisteminin ülkemize ne zaman geleceği konusunda ise henüz bir açıklama yok. 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.