Öğrenci Kariyeri Banner

Refik Anadol İle Metaverse Yeniden Tasarlanıyor!

Refik Anadol İle Metaverse Yeniden Tasarlanıyor!

Güney Kore’nin başkenti Seul’un kültür-sanat merkezi Dongdaemun'da , 26 Mayıs- 18 Eylül 2022 tarihleri arasında görülebilecek Meta Horizons: The Future Now sergisi düzenliyor.

Kendine has fütüristik tarzı ile tanınan mimarlık ofisi Zaha Hadid Architects, yeni medya sanatçısı Refik Anadol yönetimindeki RAS ile birlikte yürüttüğü 6 aylık bir iş birliğinin ardından Meta Horizons: The Future Now sergisi ortaya çıktı.

Büyüleyici Bir Görsellik Sunuyor

Dongdaemun Design Plaza’da görülebilen ve “İnovasyon-Etkileşim-Hayalgücü” temalarına yaslanan sergi, sanat ve teknolojinin çarpıcı entegrasyonuna ağırlık veriyor.

Geleneksel mimarinin sanal ve fiziksel ortamlardaki sınırları aşmasını sağlamak için yapay zeka ve dijital tasarım araçlarından faydalanan Meta Horizons, hem görselliği hem de bu görselliğin ardındaki süreçle adeta büyülüyor.

Sergi için parametrik cephesi farklı boyutlarda ve eğriliklerde 45.000 alüminyum panel ile kaplanan Dongdaemun Design Plaza’nın bu yeni hali bölgede keşfedilen tarihi miraslara da göndermede bulunuyor. 

Aslında bir kamu binası olan sergi salonunun cephesine eklenen bu metal paneller ve delikler dizisi, tüm yapıya bir animasyon ve ‘oyun’ duygusu ekleyerek görenlerde pikselleşme hissi uyandırıyor.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.