Öğrenci Kariyeri Banner

Ray-Ban Stories İle WhatsApp Üzerinden Mesajlaşılabilecek!

Ray-Ban Stories İle WhatsApp Üzerinden Mesajlaşılabilecek!

Facebook'un geçtiğimiz aylarda Ray-Ban iş birliğiyle piyasaya sürdüğü akıllı gözlüğü Ray-Ban Stories aracılığıyla WhatsApp üzerinden mesajlaşılabilmesi için çalışmalara başlandı.

Haber geçtiğimiz aylarda, Ray-Ban ve Facebook'tan gelmiş ve normal bir gözlük gibi görünen Ray-Ban Stories tanıtılmıştı. Oldukça büyük bir ilgi gören gözlük, kullanıcıların video kaydı almasına ve paylaşım yapmasına olanak sağlıyordu.

Bugün ise Ray-Ban'ın, WhatsApp ile iş birliği yaparak gözlüklerimiz yardımıyla mesajlaşabileceğimiz bir proje üzerine çalıştığı ortaya çıktı.  

Yürürken Telefona Bakmadan Mesaj Yazılabilecek

XDA-Developers çalışanları, WhatsApp’ın 2.22.9.13 beta sürümünde geleceğe dair bazı ipuçları veren bazı bilgiler keşfetti. Bu bilgilere göre, Facebook Asistan yardımıyla Ray-Ban Stories kullanıcıları mesajlaşmak için gözlüklerini kullanabilecek.

Sistemin çalışma şekliyle ilgili edinilen bilgiler şimdilik oldukça kısıtlı. Ancak rapora göre, Ray-Ban Stories Facebook Asistan’a bağlanarak mesajları dikte edebilecek ve böylelikle yürürken veya araba sürerken telefonunuza bakmadan mesaj yazabilmenize olanak sağlanacak.  

Bu proje için iş birliği yapan iki şirketin yeni bir akıllı gözlük modelini piyasaya sürmek yerine uygulamayı Ray-Ban Stories’e getirmesi gündemde. Ancak WhatsApp’ın ilerleyen günlerde bu çalışmalarıyla ilgili daha detaylı bilgiler vermesi ve uygulamanın çok yakında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Tabii kullanıcıların Ray-Ban Stories’e sahip olmadıkça veya Facebook hizmetlerini kullanmadıkça bu uygulamadan faydalanamayacak olduğunu da hatırlatmak da fayda var.

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.