Öğrenci Kariyeri Banner

Prof. Dr. Celal Şengör'den Tarihi Başarı!

Prof. Dr. Celal Şengör'den Tarihi Başarı!

Dünyaca ünlü bilim insanımız Prof. Dr. Celal Şengör, dünyanın en eski bilim akademisi olan Accademia dei Lincei'ye üye oldu.

Hem ülkemizde hem de tüm dünyada tanınan bilim insanı Prof. Dr. Celal Şengör, dünyanın en eski bilim akademisi olan ve Albert Einstein gibi dünyaca ünlü bilim insanlarının da üyesi oldu Accademia dei Lincei'ye katıldı.

Celal Şengör'den Gururlandıran Haber!

Prof. Dr. Celal Şengör, eski üyeleri arasında Galileo Galilei, Albert Einstein, Max Planck, Werner Heisenberg, Enrico Fermi gibi bilim insanlarının da olduğu ve 'Vaşaklar Akademisi' olarak da bilinen  Accademia dei Lincei’ye katıldı.

Hepimizi gururlandıran bu büyük haberi, gazeteci Fatih Altaylı bugün sosyal medya hesabından paylaşım yaparak duyurdu:

Altaylı, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Celal Şengör Dünyanın en eski bilim akademilerinden 1603 yılında kurulmuş Accademia dei Lincei’ye üye yapıldı. Şengör’ün haberi olmadan üye yapıldığı akademinin eski üyeleri arasında Galileo Galilei, Albert Einstein, Max Planck, Heisenberg ve Fermi de var. Melih Beye duyurulur".

İtalya'nın Roma şehrinde bulunan Accademia dei Lincei, 1603 yılından beri ayakta ve tüm dünya için büyük öneme sahip bir akademi. Bir diğer ismi ile "Vaşaklar Akademisi" olarak bilinen bu akademideki "vaşak" kelimesi kendini bilime adayanların da tıpkı vaşaklar gibi keskin gözleri ile bakmasını amaçlıyor.

Üstelik bu akademinin üyeleri de akademi kadar önemli. Albert Einstein, dünyaca ünlü fizikçi Galileo Galilei ile birlikte Enrico Fermi, Werner Heisenberg gibi dünyaca ünlü ve önemli isimler de bu üyeler arasında yer alıyor.

 

Kaynak 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.