Öğrenci Kariyeri Banner

Özgüvenli Görünmek İçin Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey!

Özgüvenli Görünmek İçin Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey!

Hem ikili ilişkilerde hem de iş görüşmelerinde beden dili en dikkat etmeniz gereken şeydir. Karşımızdaki insana özgüvenli bir duruş sergileyebilmek için beden dilimizden faydalanmamız gerekir.

Ekşi Sözlük'te yer alan bir yazıda özgüvenli görünebilmek için dikkat etmemiz gereken 5 nokta ele alınmış. Gelin hep birlikte inceleyelim...

1- Göz Temasına Dikkat Edin


Başkası üzerinde güçlü bir ilk izlenim bırakmak istiyorsanız gülümseyerek gözlerinin içine bakın. Bunu sıcak bir gülümseme ile, samimi şekilde yaparsanız çok kısa süre içinde karşınızdaki insanı etki altına alarak onda güven duyguları oluşturursunuz.

Eğer başka insanların gözlerine bakma konusunda sıkıntı çekiyorsanız, alışana kadar karşınızdaki insanın gözlerinin ortasına bakın. bu karşınızdaki insanda gözlerinin içine bakıyormuşsunuz duygusu uyandıracaktır. 

2- Baş Sallama Hareketinden Faydalanın

Birisini dinlerken aralarda başınızı hafifçe sallayarak onu dinlediğinizi karşı tarafa hissettirin. Aynı anda "evet" veya "anlıyorum" gibi kelimeler kullanmanız karşı tarafı rahatlatacak ve sizinle iletişim kurabildiklerini onlara hissettirecektir. Karşınızdaki insan konuşurken hiç bir tepki vermeden dinlemek ve göz teması kurmamak yapabileceğiniz en büyük hatadır.

3- Ellerinizin Konrolüne Dikkat Edin

Konuşurken veya birisini dinlerken takılarınızla oynamak veya cep telefonunuzu elinizde çevirip durmak gibi tüm hareketlerden uzak durun. Bu tip hareketler sizi aşırı şekilde kendine güvensiz biri gibi gösterir. Konuşurken ellerinizi mesajınızı güçlendirmek için kullanabilirsiniz ama bunun dışında ellerinizi sabit bir yerde tutmaya özen gösterin.

4- Ellerinizi Yüzünüze Götürmemeye Çalışın

Ellerin yüze götürüldüğü her tür durum karşı tarafa sizin hakkınızda farklı bir güvensizlik mesajı verir. Ellerinizi ağzınıza götürmek veye erkekseniz ağzınızla beraber bıyık veya sakalınızı sıvazlamak "yalan söylüyor" imajı verebilir. Elinizi kulağınıza götürürseniz "söylediklerinden emin değil" algısı üretirsiniz. Özetle elinizi mümkün olduğunca yüz ve baş bölgenizden uzak tutmaya çalışın.

5- Bedenin Genel Duruşu En Önemli Güven veya Güvensizlik Göstergesidir

Omuzlarınızı düşürüp belinizi öne eğerek vereceğiniz her tür duruş sizi kendine güvensiz gösterecektir. Bu sebeple olabildiğince dik durmaya çalışın ama bunu abartmadan yapın. Birisini otururken dinliyorsanız hafifçe öne eğilerek onun söylediklerine ilgi gösterdiğinizi gösterebilirsiniz ancak çok eğilirseniz hem zayıf gözükür hem de onun kişisel alanını ihlal ederek rahatsız edersiniz.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.