Öğrenci Kariyeri Banner

Oyun Bilgisayarı Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Oyun Bilgisayarı Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Oyun bilgisayarı satın almak pek çok oyunsever için önemli olduğundan titiz bir tercih gerçekleştirmelisiniz. Kaliteli bir oyun bilgisayarı satın almak ve tercih ettiğiniz üründen maksimum performansı yakalamak adına değerlendirmeleri yapmaya hemen başlayalım!

CPU Kalitesini Dikkate Alın

CPU yani Merkezi İşlem Birimi, bilgisayarın beyni olarak bilinmektedir. Oyun bilgisayarlarında çok güçlü işlemcilere ihtiyaç duymasanız da olası hatalardan kurtulmak adına orta seviyede bir işlemci tercih etmenizin önemli olacağını ifade edebiliriz. Yeni çıkacak oyunların yüksek işlemci kapasitesi gerektirmesi mümkündür. Ayrıca bazı programları çalıştırmak istediğinizde işlemcinizin yetmesi adına orta seviye bir seçime odaklanmalısınız.

GPU Beklentilerinize Cevap Vermeli

GPU ve CPU birbiri ile çok sık karıştırılan seçeneklerden bir tanesidir. Grafik İşlem Birimi olarak da bilinen GPU’nın oldukça iyi olması gerekir. Zira oyunların yüksek çözünürlükte ve kalitede oynanabilmesi adına grafik kartının tatmin edici özelliklere sahip olması elzemdir. Oyun bilgisayarlarının en ayırt edici özelliklerinden bir tanesi olan GPU ile alakalı doğru araştırmalar yapmalısınız.,

RAM ile Harikalar Yaratın

Oyun bilgisayarınızın RAM birimi ne kadar güçlü ise oyunların açılması ve cevap vermesi o kadar hızlı olacaktır. Grafik kartı ile bağlantılı olarak 8 GB RAM kapasitesi yeterli kabul edilebilir. Ancak birden fazla oyunu aynı anda çalıştırmak ya da daha farklı çözümlere başvurmak adına RAM kapasitenizin daha iyi olmasını arzu edebilirsiniz. Oyunlarının neredeyse tamamının 8 GB RAM ile kolaylıkla çalışacağı bilinse de siz işinizi sağlama alarak daha üst segmentte bir seçim yapabilirsiniz.

SSD/HDD Kapasiteleri

Oyun bilgisayarlarının en önemli parçalarından bir tanesi de bellek kapasitesidir. Çünkü oyunları kaydederek oynamak daha kaliteli bir performans sağlar. Siz de bu konuda ideal sonuçları yakalamak adına mutlaka SSD/HDD kapasitesi konusunda değerlendirmeler gerçekleştirmelisiniz.

SSD ve HDD kapasitesi noktasında hangi alternatifi değerlendirmeniz gerektiğini de bilmelisiniz. HDD kapasitesi genellikle daha yüksek olsa da bilgisayarınızda SSD kapasitesinin de bulunması performansı doğrudan etkiler. Bu sayede de oyun heyecanı dilediğiniz noktaya ulaşır.

Monitör Özellikleri

Oyun bilgisayarı seçerken laptop gibi klasik bir tercihte bulunmayacaksanız monitör ile alakalı farklı seçenekleri değerlendirmelisiniz. Çünkü her monitörün özellikleri farklıdır. Bunun yanı sıra monitörün ekran özellikleri alacağınız performansı doğrudan etkiler.

VA panele sahip bir monitörün açıya bağlı olarak farklı renk tonları sunduğundan söz edilebilir. Öte yandan IPS panele sahip ekranlarda bu tip bir durumla karşı karşıya kalınmaz. Tüm bu detayları dikkate alarak doğru bir monitör seçmeniz önemlidir.

Bilgisayar Dışında İşinize Yarayacak Bazı Yardımcı Ekipmanlar

Oyun bilgisayarı satın almak istediğinizde çeşitli özelliklere sahip alternatifleri değerlendirmeniz şart. Peki, ya bilgisayar dışındaki ekipmanlar neler olmalıdır? Bu konuda da size özel seçenekler sunuyoruz!

Wifi Güçlendirici

Wifi güçlendirici, internet bağlantısının sürekli koptuğu durumlarda tercih edebileceğiniz bir alternatiftir. Bu nedenle de tercih edeceğiniz bilgisayardan bağımsız olarak internet bağlantı kalitenizi de düşünerek mutlaka wifi güçlendirici satın almalısınız. Aksi takdirde internete bağlanmak sizin için adeta bir işkenceye dönüşecektir.

Aksiyon Kamerası

Aksiyon kamerası son dönemin en çok tercih edilenlerinden bir tanesidir. En az bir laptop satın almak kadar değerli olan aksiyon kamerası farklı amaçlarla kullanılabilmektedir. Peki, siz bir oyun bilgisayarı satın aldığınızda aksiyon kamerasını nasıl seçmelisiniz?


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.