Öğrenci Kariyeri Banner

Otobüs Bileti Fiyatlarında Yeni Dönem!

Otobüs Bileti Fiyatlarında Yeni Dönem!

Şehirlerarası otobüs bileti fiyatlarında bir süredir devasa bir zam beklentisi varken bugün, konuyla ilgili bambaşka bir alandan açıklamalar geldi. Motorin fiyatının 30 TL’ye dayanmasıyla birlikte otobüs bileti fiyatları uçak biletlerini bile geçerken, bazı otobüs firmalarının önlem olarak mevcut rezervasyon uygulamasını kullanmaktan vazgeçtiği öğrenildi.

Haber Global’e konuşan sektör temsilcileri, otobüs fiyatlarının artık uzun dönemli olarak belirlenemediğini, bunun yerine akaryakıtın güncel fiyatına göre günlük değişebildiğini söyledi. 

'Ne Olacağını Bilmediği İçin Firmalar Rezervasyon Yapmıyor'

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, “Yolcunun seyahat edeceği gün rakamların ne olacağını hiç kimse bilemiyor. Fiyat belirlemede sıkıntı yaşıyoruz. Uzun vadeli rezervasyon yapılmıyor. O gün ne olacağını bilmedikleri için firmalar rezervasyon yapmıyorlar.” açıklamasında bulundu.

Sektörün içindeki diğer isimlerden gelen açıklamalar şu şekilde:

  • “Rezervasyon yapamıyoruz. Fiyatlar anlık değiştiği için bazen bizi kurtarmıyor.”
  • “Yola çıkarsak çok büyük zararlar edebileceğimizi düşündüğümüz için günlük bilet satışına geçmemiz gerekiyor.”
  • “Mazot fiyatları yerinde durmadığı için biz günübirlik bilet satmak mecburiyetindeyiz. Rezervasyon yapma şansınız yok zaten.”

Vergileri Kaldırın Çağrısı

Yıldırım, “Otoyol, köprü ücretleri düne kadar %50 indirimli olsun diyorum. Toplu taşımada otobüsten ücret almasınlar. Akaryakıtta vergi iadesi yapsınlar. Yoksa sürdürülemez. Karayolunda sübvansiyon yapın, vergileri kaldırın, otoyol, köprü ücretlerini kaldırın, rahatlatın bu sektörü.” diyerek vergi konusunda da taleplerini paylaştı.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.