Öğrenci Kariyeri Banner

Online Gönüllü Olunabilecek 5 Sivil Toplum Kuruluşu

Online Gönüllü Olunabilecek 5 Sivil Toplum Kuruluşu

Gönüllü olmak, birilerine yardım edebilmek ama en önemlisi kendini önemli hissetmek yaşadığımız çağda çoğu insan için önemli bir erdem. Bu sıralar bunu yapmak için pek fırsatımız olmuyor çünkü çoğu sivil toplum kuruluşu faaliyetler ile ilerliyor bunun için ise karantina döneminin sona ermesi gerekiyor. Ama göründüğü üzere şu sıralar bu pek mümkün değil bu yüzden bu yazımızda sizin için online faaliyete geçebileceğiniz 5 kurum belirledik;

1)Bir Dilek Tut:

Lise veya üniversite öğrencisi olan bu gönüllüler, okullarında kuracakları "Hayalimi Paylaş Kulübü" ile etkinlikler düzenleyip, yaratılan kaynağı Bir Dilek Tut Derneği'ne bağışlayarak dilek çocuklarının hayallerini gerçekleştiren kişilerdir.

 

2)Toplum Gönüllüleri Vakfı e-gönüllülük Programı:

Toplum Gönüllüleri Gençlik Merkezlerinde 15-25 yaşları arasında mahallelerde yaşayan gençlerin kişisel gelişimlerini tamamlamayı hedeflemektedir. Bu merkezler ile gençlerin birey olarak gelişmesi ve kişisel gelişimlerini tamamlaması için önemli bir yer kaplamaktadır. Gençlik merkezlerinde danstan fotoğrafa, müzikten İngilizceye atölye çalışmalarından danışmanlık hizmetlerine kadar birçok konuda yardım sağlanmaktadır. Bunun yanında gönüllü olarak huzurevi ziyaretleri, yabancı ülkelerden gelen öğrenciler için keşif gezileri vb. birçok çalışmaya imza atmış bir kuruluştur.

3)Ahbap Sosyal Gönüllülük Programı:

İhtiyaç sahibi kişilere maddi ve manevi olarak her türlü yardımı sağlayan bir kuruluştur. Ana amacı toplumda yardımlaşma bilincini güçlendirmek, iyi insan ve iyi toplum inşasına katkıda bulunmaktır. Günümüzde teknolojik araçlar kullanılarak ulaşılan kişilere Haluk Levent önderliğinde yardım edilmektedir. Kurucusu Haluk Leventtir. Gönüllü olarak sahalarda, ihtiyaç sahibi bireylere ve ailelere yardım sürecinde birçok alanda gönüllülük hareketleri sürdürmektedir.

4)Bambu Gönüllü Eğitim Programı:

Sosyo-ekonomik durumu elverişli olmayan öğrencilere dijital olarak eğitim desteği sağlamayı hedef edinmiş bir kuruluştur. Eğitimler gönüllü lisans ya da ön lisans eğitimine devam eden kişiler tarafından verilmektedir. Mezunlarda eğitim verebilmektedir. Kısaca öğrencilerle çalışmak isteyen herkes bu platformda gönüllü olarak çalışabilir.

5)Birleşmiş Milletler Gönüllüleri(UNV) Çevrimiçi Gönüllülük Programı:

Dünya çapında gönüllülük yoluyla ulusal barışı hedeflemektedir. Online gönüllülük, kuruluşların ve gönüllülerin herhangi bir dijital ortamından sürdürülebilir. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olan Çevrimiçi Gönüllülük hizmeti tüm birey ve kuruluşlar için ücretsizdir.

Bu Yazı Öğrenci Kariyeri Yazarı ''Şule ULABA'' Tarafından Oluşturulmuştur.


Şule  ULABA

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şule ULABA ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.